Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΦΕΨΥ «άνοιξε την πόρτα της» με Χριστουγεννιάτικη γιορτή - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 08:23 Η ΦΕΨΥ «άνοιξε την πόρτα της» με Χριστουγεννιάτικη γιορτή - ΦΩΤΟ

Οι ένοικοι και οι ωφελούμενοι των δομών της Φθιωτικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας αγκάλιασαν την τοπική κοινωνία σε χριστουγεννιάτικη γιορτή.

  Σε κλίμα θαλπωρής, που παρέπεμπε σε οικογένεια, με γιορτινή διάθεση και χριστουγεννιάτικα μηνύματα αγάπης πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Φθιωτικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας (ΦΕΨΥ).

   Η γιορτή πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, στην οποία κυριαρχούσε λαμπερό χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Οι ένοικοι-μέλη και οι ωφελούμενοι της δομής καλωσόρισαν με χαμόγελα τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων μέλη των οικογενειών τους και συγγενών  τους, καθώς και εκπροσώπων της Βουλής, της Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, και αντήλλαξαν εγκάρδιες ευχές αγάπης. Η έκπληξη της φετινής γιορτής ήταν πως για πρώτη φορά οι ένοικοι και ωφελούμενοι, με ενθουσιασμό, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, σε ευρύ κοινό, θεατρικό δρώμενο-αποτέλεσμα της θεραπευτικής διαδικασίας που ακολουθείται και το οποίο εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους.



    Συγκινημένος ο πρόεδρος της Εταιρείας, Δημήτριος Γκλάβας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε συνεχάρη τους ωφελούμενους  για τη δύναμή τους, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στην πολυετή λειτουργία και προσφορά των δομών. Έπειτα από 15 χρόνια λειτουργίας, η χριστουγεννιάτικη γιορτή «ανοίγει την πόρτα της» στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την κοινωνικοποίηση και την καταπολέμηση του στίγματος των ψυχικά ασθενών, επισήμανε.



    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, μάλιστα, στην πολύτιμη και άοκνη προσφορά των εργαζομένων της δομής, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του για το έργο τους. Επιπλέον, τους ευχήθηκε από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό, παραγωγικό και γεμάτο υγεία, ευτυχία και ευημερία νέο έτος.

     Στη συνέχεια, ο κ. Γκλάβας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δρ. κ. Βάιο Ζαμπεθάνη ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου που επιτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια από τη θέση του Επιστημονικά Υπευθύνου των δομών της ΦΕΨΥ.  


     Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών π. Δημήτριος, ο δήμαρχος  Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος, οι βουλευτές του νομού,  Οικονόμου Ιωάννης, Κοτρωνιάς Γεώργιος, Χειμάρας Θέμης, ο πρόεδρος ΕΒΕ Φθιώτιδος, Κυρίτσης  Αθανάσιος, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων, εργαζόμενοι, συγγενείς των ενοίκων-μελών και πλήθος κόσμου.