Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα στην Εύβοια για τα ποτάμια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 07:55 Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα στην Εύβοια για τα ποτάμια

Στα όρια τους Λήλαντας και Μεσσάπιος…

Μετά τις χιονοπτώσεις ήρθαν οι βροχές στην κεντρική Εύβοια και ο συνδυασμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα ο Μεσσάπιος ποταμός στα Ψαχνά και ο Λήλαντας στο Βασιλικό να φτάσουν στα όρια τους.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (30/12) στο δημοτικό Κατάστημα Ληλαντίων παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργου Κελαϊδίτη, της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και των επικεφαλής της Αστυνομίας Χαλκίδας και Πυροσβεστικής, αποφασίστηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των παραποτάμιων περιοχών του Λήλαντα (Παραλία Βασιλικού-Μανίκα και Όαση) από τις κατοικίες τους, με σκοπό την αποφυγή ενδεχομένων κινδύνων από πιθανή υπερχείλιση του ποταμού.

140 άτομα απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία από τις κατοικίες τους, ενώ στη συνέχεια 42 Πυροσβέστες ανέλαβαν την επιτήρηση τόσο του Λήλαντα, όσο και του Μεσσάπιου.

Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του ΠΣ Υποστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ενώ μαζί του είναι και ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός, ο Διοικητής της ΠΥ Χαλκίδας Πύραρχος Αντώνης Μίχας και ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Από τη Λαμία είναι επίσης εκτός από πυροσβέστες της ΕΜΑΚ (με διασωστική λέμβο), της ΠΥ Λαμίας, της ΒΙ.ΠΕ., αλλά και από Καρπενήσι, Άμφισσα, Κύμη και Αλιβέρι. Στην επιχείρηση συμμετέχει και το ερπυστριοφόρο όχημα της Χαλκίδας.