Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«13αρι» για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 18:52 «13αρι» για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς!

Δικογραφίες σε βάρος πέντε ατόμων εκ των οποίων ο ένας ανήλικος…

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών  εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς στο πλαίσιο των ερευνών τους.

Χρονικά βάσει την ημερομηνία τέλεσης των παράνομων πράξεων, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) κλοπές – διαρρήξεις από αποθήκες, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 06-05-2016 έως 29-01-2017, στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς και συγκεκριμένα σε Προσήλιο, Δαύλεια & Θούριο, με την ταυτοποίηση για τη συμμετοχή δύο (2) Ελλήνων ηλικίας 32 & 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γεωργικά και ξυλουργικά εργαλεία, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, καθώς και ποσότητα πετρελαίου κίνησης.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) ακόμη κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 13-09 έως 20-12-2018, σε Λιβαδειά, Αλίαρτο και Αγία Παρασκευή Βοιωτίας.  

Για αυτές τις κλοπές, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 40χρονου αλλοδαπού, που φρόντιζε να χτυπά «στόχους», από όπου οι ένοικοι απουσίαζαν.

Συγκεκριμένα, πριν την παραβίαση των οικιών, προέβαινε στη ρίψη πετρών στις κεντρικές θύρες ή στις μπαλκονόπορτες αυτών, με σκοπό την επιβεβαίωση της απουσίας των ενοίκων τους, ενώ δρούσε συνήθως πρωινές – μεσημβρινές ώρες.

Η λεία που αποκόμισε περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 8.000 ευρώ.

Άλλες τρεις (3) κλοπές από σπίτια εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Λιβαδειάς που είχαν λεία, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά και άλλα παρόμοια αντικείμενα.

Οι κλοπές διαπράχθηκαν το Νοέμβριο του 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς (Ρωμαίικο).

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός ανήλικου Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Τέλος δύο (2) ακόμη κλοπές που διαπράχθηκαν πρωινές ώρες της 24-12-2018, σε Λαφύστιο και Δαύλεια Λιβαδειάς, ταυτοποιήθηκαν με το δράστη τους.

Πρόκειται για 23χρονο Έλληνα, που έκλεψε χρήματα και κοσμήματα, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 5.400 ευρώ.

Την προανάκριση σε όλες τις παραπάνω υποθέσεις διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σχηματίζοντας σχετικές ποινικές δικογραφίες.