Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΑΣ: Προσωρινή άρση των απαγορεύσεων για τα φορτηγά σε τμήματα του εθνικού δικτύου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 14:23 ΕΛΑΣ: Προσωρινή άρση των απαγορεύσεων για τα φορτηγά σε τμήματα του εθνικού δικτύου

Αυστηρή απαγόρευση για μετά τις 6 το απόγευμα…

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, αίρει προσωρινά το απαγορευτικό που έχει δοθεί για τα φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων σε ορισμένα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και μέχρι τις 6 το απόγευμα. Επιγραμματικά συνεχίζει και ισχύει η απαγόρευση για το κομμάτι της εθνικής που περνά από Στερεά Ελλάδα και μέχρι τη Λάρισα (κόμβος Νίκαιας).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ψυχρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ήδη τη χώρα, εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις από τα βόρεια προς τα νότια.

Ως γνωστόν με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. έχει απαγορευθεί η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Βάσει των νεώτερων στοιχείων, ανακοινώνεται ότι:

Επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των ως άνω φορτηγών έως την 18:00 - 6η ώρα το απόγευμα- στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο στις ακόλουθες οδικές αρτηρίες:

Ιονία οδό, Εγνατία οδό, εθνική οδό Προμαχώνα-Θεσσαλονίκης, ΠΑΘΕ από Ευζώνους έως Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Ολυμπία οδό, Μωρέα (ΚόρινθοςΤρίπολη-Καλαμάτα), Ε65 –τμήμα Ξυνιάδα έως Καλαμπάκα.

Από Λάρισα-κόμβο Νίκαιας έως Αθήνα συνεχίζει και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των εν λόγω φορτηγών.

Επισημαίνεται ότι μετά τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο»