Πλοίο έπεσε σε νησίδα κοντά στη Σκιάθο - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 19:28 Πλοίο έπεσε σε νησίδα κοντά στη Σκιάθο - ΒΙΝΤΕΟ

Το εγκαταλείπουν και επιβιβάζονται σε άλλο πλοίο οι επιβάτες…

Αγωνία για τους επιβάτες του E/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΑΣ, το οποίο λίγο μετά τις 18:30’ προσέκρουσε στη βραχονησίδα «Δασκαλιό» που βρίσκεται στην έξοδο του λιμανιού της Σκιάθου.

Το πλοίο μόλις είχε αποβιβάσει επιβάτες και αυτοκίνητα στο λιμάνι της Σκιάθου και είχε πάρει την πορεία του με 45 επιβάτες για Γλώσσα, όταν από άγνωστη αιτία, προσάραξε στη βραχονησίδα. Κατά μία πληροφορία από το χτύπημα έβαλε και νερά.

Αυτή την ώρα έτερο πλοίο έχει προσεγγίσει τον Πρωτέα για την αποβίβαση των επιβατών.

Δείτε το βίντεο από το SkiathosLife

Η επίσημη ανημέρωση από το Λιμενικό:

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' N.Π. 4007, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Σκιάθου προσέκρουσε στη βραχονησίδα ''ΔΑΣΚΑΛΟΝΗΣΙ'' εντός της λιμενολεκάνης ν. Σκιάθου, λόγω βλάβης στο σύστημα πηδαλιουχίας.
Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από λιμένα Βόλου με προορισμό τους λιμένες ν. Σκιάθου και Γλώσσας ν. Σκοπέλου με πενήντα τρεις (53) επιβάτες, έξι (06) Ε.Ι.Χ. οχήματα, δύο (02) Φ/Γ οχήματα και είκοσι έξι (26) άτομα μέλη πληρώματος, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΑΛΥΨΩ'' Ν.Σ. 28, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι επιβάτες του ''ΠΡΩΤΕΥΣ'', τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Σκιάθου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ οι επιβάτες του εν λόγω πλοίου πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση