Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο εδώλιο ο Λαμιώτης για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι στη Μαρία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 09:00 Στο εδώλιο ο Λαμιώτης για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι στη Μαρία

Η υπόθεση της Μαρίας που είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι και είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο αναβιώνει σήμερα στο ΜΟΔ Λιβαδειάς…

Την δολοφονική επίθεση σε βάρος της 26χρονης – σήμερα – Μαρίας, που το Σεπτέμβριο του 2018 δεχόταν έξι μαχαιριές στο θώρακα και τον αριστερό μηρό, από τον αδερφό φίλης της στο σπίτι της τελευταίας στην οδό Υψηλάντη στη Λαμία, εκδικάζει σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς.

Ήταν 24 Σεπτεμβρίου λίγο πριν τις 6:00’ το απόγευμα και η νεαρή κοπέλα βρισκόταν στο συγκεκριμένο σπίτι προκειμένου να βοηθήσει τη φίλη της και τα παιδιά της, δύο μικρά κοριτσάκια ηλικίας 9 και 12 ετών, με τα μαθήματά τους. Τότε εντελώς αναίτια και χωρίς να προηγηθεί κάτι, ο 38χρονος αδελφός της φίλης της, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα (χρησιμοποίησε συνολικά δύο μαχαίρια) και άρχισε να τη μαχαιρώνει όπου έβρισκε, μπροστά μάλιστα στα έντρομα μάτια των δύο ανηψιών του!

Αιμόφυρτη η Μαρία μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ την ίδια ώρα ο δράστης παραδινόταν χωρίς αντίσταση στους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που είχαν φτάσει στο σημείο.

Πάλεψε για τη ζωή της…

Παντού υπήρχαν αίματα της άτυχης κοπέλας, η οποία μετά από σκληρή και πολυήμερη μάχη στην εντατική, κατόρθωσε να βγει νικήτρια.

Η Μαρία που είχε παλέψει με τον παρολίγον δολοφόνο της και είχε κατορθώσει να του αποσπάσει το πρώτο μαχαίρι. Τότε φέρεται ο 38χρονος να την έπιασε από το λαιμό, την ίδια ώρα που η αδερφή του προσπαθούσε να τον απομακρύνει από τη Μαρία. Την αγκάλιασε μάλιστα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να την προστατεύσει.

Σε κατάσταση αμόκ όμως ο δράστης, άρπαξε ένα δεύτερο μικρότερο μαχαίρι και το κάρφωσε στα πλευρά της 25χρονης, ενώ απειλούσε να σφάξει και την αδελφή του. Στη συνέχεια κάθισε στον καναπέ του σαλονιού σαν να μην συνέβη τίποτα, αναμένοντας τους αστυνομικούς, που όπως σημειώσαμε τον συνέλαβαν χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Η ιστορία της Μαρίας είχε συγκλονίσει όχι μόνο την κοινωνία της Λαμίας, αλλά ολόκληρη τη χώρα που έβλεπε ένα νέο κορίτσι να χαροπαλεύει από την αναίτια δολοφονική επίθεση του ανθρώπου που βοηθούσε τα ανήψια του.

Με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακρίτριας αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του άνδρα στον Κορυδαλλό και την παρακολούθησή του μέχρι την τακτική δικάσιμο που ορίστηκε από το ΜΟΔ Λιβαδειάς.