Διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες στη "Μαυρομαντήλα" (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 08:50 Διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες στη "Μαυρομαντήλα" (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση η περιοχή μας…», λένε με μια φωνή οι κάτοικοι Αγίας Παρασκευής, Μεγάλης Βρύσης, αλλά και οι επιχειρηματίες της ΒΙ.ΠΕ.

Στους δρόμους βγήκαν ήδη οι κάτοικοι της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής αλλά και της Μεγάλης Βρύσης, μπροστά στο ενδεχόμενο δημιουργίας Δομής Φιλοξενίας «πολιτών τρίτων χωρών» στην περιοχή της Μαυρομαντήλας.

Όλοι τους θα βρεθούν το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων που συνεδριάζει εκτάκτως για το θέμα, ενώ την Κυριακή προγραμματίζουν λαϊκή συνέλευση.

Όπως αναφέρει στο LamiaReport ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Παρασκευής Κώστας Αλαφροπάτης, η περιοχή τους δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση και θα καταστρέψει και την τελευταία προσπάθεια των ανθρώπων της περιοχής να μείνουν και να δημιουργήσουν στο χωριό τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Προέδρου της Μεγάλης Βρύσης, στην οποία ανήκει διοικητικά η περιοχή της Μαυρομαντήλας, Γεωργίας Καπούλα, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, Γιώργος Γιαννίτσης κάνει λόγο «για σιωπηρό έγκλημα». Τέλος στην κάμερα του LamiaReport μίλησε και ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος βρέθηκε με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του στην κινητοποίηση, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς», ενώ συγχρόνως κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δείτε το βίντεο:

Η συγκεκριμένη δημόσια έκταση πριν από πολλές δεκαετίες είχε απαλλοτριωθεί για τη δημιουργία στρατοπέδου πεζοναυτών, από τότε όμως σώζεται μόνο μια σκουριασμένη ταμπέλα για να θυμίζει την ιδέα.

Όπως και μερικά παρατημένα κτίρια χωρίς καν στέγη.

Με τον καιρό και την περίοδο της κρίσης το οικόπεδο περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αναμένεται να «διευκολύνει» με την παραχώρηση στρεμμάτων και σε άλλες περιοχές της χώρας για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση