Στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Γιάννης Οικονόμου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 21:56 Στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Γιάννης Οικονόμου

Έθεσε ζητήματα που καίνε τον πρωτογενή τομέα όπως η συντόμευση της καταβολής των αποζημιώσεων, αλλά και η κάλυψη από επιθέσεις αγριογούρουνων…

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο πραγματοποίησε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου όπου είχε την ευκαιρία να θέσει σειρά ζητημάτων που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των αποζημιώσεων (στις περισσότερες περιπτώσεις από την ζημιά μέχρι την αποζημίωση μεσολαβεί 1 χρόνος), η ανάγκη τροποποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ  προκειμένου να μπορεί να αποζημιώνει και για ζημιές που προέρχονται από ασθένειες που παρουσιάζονται πιο επιθετικές και σε μεγαλύτερη διάρκεια (δάκος, κα,) ή καιρικά φαινόμενα που είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, ή καταστροφές που προέρχονται από αγριογούρουνα, είναι προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Οικονόμου από τον κ. Λυκουρέντζο, ο οργανισμός σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επεξεργάζεται σχέδιο ψηφιακής καταχώρησης των εκτιμήσεων, εξέλιξη που θα συντομεύσει κατά πολύ το χρονικό διάστημα.

Παράλληλα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναζητά τρόπους χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους προκειμένου να μπορέσει ο ΕΛΓΑ  να μπορεί να αποζημιώνει για τις καταστροφές και από αίτια που σήμερα δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του, καθώς και για περιπτώσεις που έκαναν την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια, όπως οι «επιθέσεις» από αγριογούρουνα. 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση