Έκλεισαν το ΧΥΤΑ Λαμίας διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία hot spot

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 11:47 Έκλεισαν το ΧΥΤΑ Λαμίας διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία hot spot

Για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής απέδειξαν τη στρατηγική θέση του χωριού τους, αποκλείοντας μετά από πρόταση της συντονιστικής, το δρόμο για το ΧΥΤΑ Λαμίας.

Οι κάτοικοι της Κοινότητας μαζί με κατοίκους όμορων κοινοτήτων, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία hot spot στην περιοχή της Μαυρομαντήλας, σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ήδη την Κυριακή (12/1) προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής στον κόμβο της ΒΙΠΕ, μαζί με τον αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής και του παραδρόμου, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας σειρά είχε η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ Λαμίας.

Ο ΧΥΤΑ Λαμίας, ο βιολογικός, τα σφαγεία και η λατομική ζώνη, είναι τα κυριότερα επιχειρήματα, μαζί με την ύπαρξη της ΒΙ.ΠΕ. (που αποτελεί τον οικονομικό πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής), με τα  οποία οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ήδη η περιοχή τους έχει επιβαρυνθεί άνισα και η δημιουργία ενός hot spot θα επιδείνωνε δραματικά τις συνθήκες ζωής και εργασίας τους.

Καθημερινά, σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή, θα αποφασίζουν κινητοποιήσεις προκειμένου να καταδείξουν το άδικο της επιλογής και να εμποδίσουν την πραγματοποίηση σχεδίων που δεν έχουν την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση