Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Ισόβια στους δολοφόνους της οδοντίατρου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 08:08 Φθιώτιδα: Ισόβια στους δολοφόνους της οδοντίατρου

Τραγικό: 8,5 χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα και δεν έχει βρεθεί το σώμα της άτυχης γυναίκας…

Μνήμες από τη στυγερή δολοφονία της 62χρονης οδοντίατρου Ελευθερίας Ραμιώτη από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από μερικά χρόνια, ξύπνησαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας όπου εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου ήταν βαριά για τους δύο κατηγορούμενους, αφού παρέμεινε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από τους Δικαστές.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το Δικαστήριο προσπάθησε μέσα σε δύο μαραθώνιες συνεδριάσεις να ρίξει φως στην υπόθεση και να διαλευκάνει τη βάρβαρη δολοφονία της οδοντίατρου, καθώς υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία σχετικά με το κίνητρο των δραστών. Όλα συγκλίνουν ότι η άτυχη γυναίκα είδε ή άκουσε κάτι που δεν έπρεπε και αυτό ήταν αρκετό στους δύο δράστες να τη σκοτώσουν και να την αφήσουν να γίνει βορά στα άγρια ζώα 300 μέτρα από το Μοναστήρι της Αντίνιτσας, όπου δολοφόνοι και θύμα είχαν διανυκτερεύσει την προηγούμενη νύχτα.

Η 62χρονη είχε εξαφανισθεί στις αρχές Ιουλίου του 2011, την επομένη της διανυκτέρευσης στο Μοναστήρι και το πτώμα της βρέθηκε τυχαία από περιπατητή στις 15 του ίδιου μήνα να έχει κατασπαραχθεί από άγρια ζώα.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Λαμίας, έφεραν μετά από ένα ακριβώς χρόνο, τη σύλληψη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δύο ανδρών οδηγών φορτηγού, που είχαν όμως συστηθεί στην άτυχη γυναίκα ως ψυκτικοί, ηλικίας τότε 30 και 54 ετών, οι οποίοι είχαν επίσης διανυκτερεύσει την επίμαχη νύχτα στο Μοναστήρι.

Η μοιραία συνάντηση

Όπως αποδείχτηκε η γυναίκα είχε γνωρίσει τους δολοφόνους της, το προηγούμενο βράδυ, στη Μονή, όπου διανυκτέρευσε. Ο 30χρονος από τα Τρίκαλα και ο 54χρονος από  το Αίγιο που διέμενε στην Πάτρα, είχαν ζητήσει και εκείνοι να διανυκτερεύσουν στο Μοναστήρι.

Το πρωί έφυγαν λίγο νωρίτερα από την οδοντίατρο γύρω στις 08:30’ και της έστησαν καρτέρι λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Γύρω στις 09:10’ με 09:15’ σύμφωνα με την κατάθεση του 30χρονου, φάνηκε το αυτοκίνητο της γυναίκας. Ο συγκατηγορούμενος του της φώναξε ότι το αυτοκίνητό τους είχε πάθει ζημιά και της ζήτησε βοήθεια. Η 62χρονη τους αναγνώρισε και σταμάτησε αμέσως για να βοηθήσει τους δύο «ευγενικούς κυρίους» που είχε γνωρίσει το προηγούμενο βράδυ στο Μοναστήρι.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας προέκυψε ότι η άτυχη γυναίκα δέθηκε χειροπόδαρα και στραγγαλίστηκε, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε μέσα στη δασική περιοχή, όπου την εγκατέλειψαν για να γίνει βορά στα άγρια ζώα. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα τα μοναδικά ευρήματα από την άτυχη γυναίκα είναι το κρανίο που βρέθηκε από τον περιπατητή που όπως κατέθεσε και στο Δικαστήριο το είχε περάσει αρχικά για μπάλα!

Ο άνδρας από τα Τρίκαλα, που είναι σήμερα 38 ετών και κρατούμενος στις Φυλακές της Πάτρας, συνελήφθη πρώτος και μετά από αντιφάσεις είχε ομολογήσει φορτώνοντας το στυγερό έγκλημα στο φίλο του (που είναι και πατέρας έξι παιδιών και κρατούμενος στις Φυλακές Δομοκού), ενώ ο ίδιος κατέθεσε ότι περίμενε στο αυτοκίνητο.

Οι απολογίες

Τα παραπάνω επανέλαβε και ενώπιον του Εφετείου, λέγοντας ότι ο συγκατηγορούμενος του ήταν αυτός που έβγαλε όπλο και απείλησε την οδοντίατρο και την οδήγησε σε άλλη τοποθεσία από κει που είχαν σταματήσει αυτοί.

«Μετά από 20-25 λεπτά γύρισε μόνος του. Τον ρώτησα που είναι η γυναίκα και μου είπε την σκότωσα γιατί είχαμε οικονομικές διαφορές. Μου είπε ότι μάλωσαν και την έπνιξε. Δε μου είπε ποτέ τίποτα για τις οικονομικές διαφορές», υποστήριξε ο 38χρονος.

Από την άλλη ο 54χρονος υποστήριξε ότι ο συγκατηγορούμενος του λέει ψέματα γιατί φοβάται, ενώ αρνήθηκε ότι την σκότωσε εκείνος, εμπλέκοντας καλόγηρο της Μονής και υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών, δουλειά την οποία είχαν αρνηθεί.

Στις παραπάνω ιστορίες επέμειναν παρά τις απανωτές ερωτήσεις της Προέδρου Αικατερίνης Πάνταινα και των λοιπών τακτικών δικαστών, αλλά και του Εισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση ο οποίος στην αγόρευσή του έκανε λόγο για φόνο εκ προμελέτης με οικονομικό – ερωτικό χαρακτήρα, προτείνοντας την ενοχή των κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού.

Η πρόταση όπως σημειώσαμε έγινε δεκτή από τους Δικαστές, απορρίπτοντας συγχρόνως τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και επιβάλλοντας στον καθένα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.