Στη Βουλή τα προβλήματα των τοπικών – περιφερειακών ΜΜΕ από το Γιάννη Οικονόμου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 08:47 Στη Βουλή τα προβλήματα των τοπικών – περιφερειακών ΜΜΕ από το Γιάννη Οικονόμου

Ερώτηση για τα προβλήματα και για τις στρεβλώσεις στο πλαίσιο λειτουργίας των τοπικών-περιφερειακών ΜΜΕ κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου προς τους αρμόδιους υπουργούς Κυριάκο Πιερρακάκη και Στέλιο Πέτσα.

Συγκεκριμένα ,όπως αναφέρει στην ερώτηση του ο κ. Οικονόμου, τα τοπικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο σε ό, τι αφορά την ενημέρωση των πολιτών, την προβολή δράσεων- προβλημάτων- δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών και την καλλιέργεια της περιφερειακής συνείδησης. 

Στα χρόνια της κρίσης τα τοπικά ΜΜΕ, (όπως άλλωστε και όλες οι τοπικές επιχειρήσεις) αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες αφού εκτός όλων των άλλων κλήθηκαν να σηκώσουν υποχρεώσεις ανάλογες με ΜΜΕ του κέντρου, πανελλαδικής κυκλοφορίας και εμβέλειας, χωρίς να έχουν και τις αντίστοιχες δυνατότητες αναζήτησης διαφημιστικής υποστήριξης.

Επιπρόσθετα, ενώ έχουμε περάσει στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης εδώ και χρόνια, ακόμα και σήμερα σε πολλές περιοχές τόσο της Φθιώτιδας όσο και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν υπάρχει  ψηφιακό σήμα των περιφερειακών καναλιών με συνέπεια οι κάτοικοι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα τοπικά-περιφερειακά κανάλια.

Με βάση τα παραπάνω ρωτάει ο κ. Οικονόμου τους κ. κ. Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και  Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και  Ενημέρωσης :

-Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στο πλαίσιο λειτουργίας των περιφερειακών – τοπικών ΜΜΕ;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το εδώ και πολλά χρόνια απαράδεκτο φαινόμενο ολόκληρες περιοχές του Νομού Φθιώτιδος (πχ Δήμος Δομοκού) και της Περιφέρειας Στερεάς (Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος) να μην έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα περιφερειακά – τοπικά τηλεοπτικά κανάλια;

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com