Γιάννης Σαρακιώτης: «Η απάτη και η αναλγησία ''χτύπησαν'' κόκκινο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 10:15 Γιάννης Σαρακιώτης: «Η απάτη και η αναλγησία ''χτύπησαν'' κόκκινο»

Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση, έκανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το καθεστώς προστασίας α’ κατοικίας και το ύψος του κατώτατου μισθού.

 «Πέραν των επικοινωνιακών αντιπερισπασμών με τις δήθεν αξιολογήσεις των υπουργών, θα ανέμενα από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και συγκεκριμένα με εκείνο της προστασίας της α’ κατοικίας, για την οποία έχει δημιουργηθεί έντονη αναστάτωση στους πολίτες, λόγω των δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη ότι μετά τις 30 Απριλίου ‘’δεν ξέρει τι θα γίνει’’. Είναι ένα θέμα που αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας και η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία», σημείωσε ο κ. Σαρακιώτης και πρόσθεσε: «Η απάτη και η αναλγησία χτύπησαν κόκκινο. Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι ‘’θα αποκτήσει αξία η περιουσία του Έλληνα’’, στη Δ.Ε.Θ. υποσχόταν ότι ‘’θα αυξήσει τα μέτρα προστασίας της α’ κατοικίας’’ και τώρα έρχεται – μέσω δηλώσεων των στελεχών του – και υποστηρίζει ότι είναι κατάκτηση να εκπλειστηριαστεί ένα σπίτι»!

Τέλος ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού υπενθυμίζοντας ότι η Ν.Δ. είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα ήταν διπλάσια των ρυθμών ανάπτυξης. «Άραγε θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός εντός του χρόνου κατά 5,6%, αφού ο στόχος του προϋπολογισμού για το 2020 είναι ανάπτυξη 2,8%; Αναμένουμε όλοι, αλλά οι μέχρι στιγμής κυβερνητικές πρωτοβουλίες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές…».

Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή «Απευθείας»:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση