Πυρπόλησαν βανάκι φύλακα ανεμολογικού ιστού στα Άγραφα και έκαψαν δύο σκυλιά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 17:27 Πυρπόλησαν βανάκι φύλακα ανεμολογικού ιστού στα Άγραφα και έκαψαν δύο σκυλιά

Έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών…

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη ένα βανάκι μαζί με δύο σκυλιά που βρισκόταν μέσα σε αυτό στην ευρύτερη περιοχή του Πετρίλου του Δήμου Αργιθέας μετά από εμπρησμό.

Το συμβάν που δημοσιοποίησε το KarditsaLive.Net, σημειώθηκε περί τις 4 τα ξημερώματα το περασμένο Σάββατο (11/1) στην τοποθεσία «Παλιομάνδρι» του Πετρίλου Αργιθέας και αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι σχετίζεται με την υπόθεση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Το συγκεκριμένο βανάκι χρησιμοποιούνταν ώστε να προφυλάσσεται από τις καιρικές συνθήκες και να αναπαύεται ο φύλακας που επόπτευε τον ανεμολογικό ιστό που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα στην περιοχή από ιδωτική εταιρεία για να λάβει τις απαιτούμενες μετρήσεις ανέμου πριν (πιθανά) προχωρήσει σε εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, άγνωστος δράστης φέρεται να προσέγγισε το βαν τα ξημερώματα της ημέρας που προαναφέρθηκε πυροβολώντας αρχικά με κυνηγετικό όπλο στον αέρα (πιθανόν για εκφοβισμό). Ακολούθως φέρεται να πυρπόλησε το βανάκι -χωρίς να είναι εντός αυτού ο φύλακας- το οποίο και παραδόθηκε στις φλόγες μαζί με τα δύο σκυλιά ράτσας πίτμπουλ που βρισκόταν εντός αυτού.

Για το σοβαρό περιστατικό υπήρξε κατάθεση από το φύλακα στην αστυνομία που εξετάζει με προσοχή τα δεδομένα με τη σχετική έρευνα να είναι σε εξέλιξη και να πραγματοποιείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό και έρχεται να προστεθεί σε αυτό που συνέβη πριν λίγους μήνες (4/5/2019) στην ευρύτερη περιοχή όταν είχαν παραδοθεί στις φλόγες μηχανήματα που πραγματοποιούσαν εργασίες για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην περιοχή "Αέρας - Αφεντικό" στο βουνό Τύμπανος στα όρια των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση