Στα κάγκελα οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας στο ενδεχόμενο συστέγασης με το 6ο ΓΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 12:22 Στα κάγκελα οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας στο ενδεχόμενο συστέγασης με το 6ο ΓΕΛ

Η αντίδραση των μαθητών σε φήμες που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα…

Κατάληψη με αποχή από τις δύο πρώτες ώρες των μαθημάτων τους, έκαναν το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας.

Επρόκειτο για μια αντίδραση στη φημολογούμενη μετακίνηση και συστέγαση του 6ου Λυκείου στο χώρο τους.

Κάτι τέτοιο επισήμως τουλάχιστον δεν υφίσταται, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που συμπαρίστατο στην πρωινή συμβολική κατάληψη.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του σχολείου Κωνσταντίνο Σπαλιώρα, τα παιδιά είχαν αντιδράσει και στο κοντινό παρελθόν σε συζητήσεις που ήθελαν κάποιο άλλο σχολείο να μετακομίζει στις εγκαταστάσεις τους και καλό θα ήταν αν δεν υπάρχει κάτι σίγουρο και σοβαρό να μην αναμεταδίδεται, καθώς επηρεάζει τον σχολικό προγραμματισμό μαθητών που βρίσκονται στην τελική ευθεία εξετάσεων.

Αναφορικά με το κτίριο και το πόσο μεγάλο είναι ώστε ενδεχομένως να δεχτεί κι άλλους μαθητές, ο κ. Σπαλιώρας σημειώνει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι 500 παιδιά και αυτή τη στιγμή είναι καλό και λειτουργικό για τα παιδιά που φοιτούν στο 5ο Λύκειο.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση