Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντυπωσιακή η πορεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 12:45 Εντυπωσιακή η πορεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Διακοπή κυκλοφορίας σε πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας. Το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ" και το ψήφισμα των εργαζομένων...

Στο Σύνταγμα κατέληξε το μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, οι οποίοι υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δίνουμε σήμερα μια μαζική μαχητική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση και εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των εργασιακών τους σχέσεων, δικαιωμάτων και βεβαίως την υπεράσπιση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.

Η ΛΑΡΚΟ, αυτή η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να είναι κοινωνική περιουσία, να είναι κοινωνική ιδιοκτησία, ενταγμένη σε ένα κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία και στον πραγματικό έλεγχο και αυτής της επιχείρησης. Διότι μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας, να υπάρξει πραγματική ευημερία για τον ελληνικό λαό».

Λόγω της πορείας διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς:

– Λ. Βασ. Αμαλίας από την οδό Διάκου

-Πειραιώς από το ύψος της Ιεράς Οδού το ρεύμα προς Ομόνοια

-Αθηνάς από το ύψος της Σοφοκλέους το ρεύμα προς Ομόνοια.

Το ψήφισμα του συλλαλητηρίου ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, που παραδόθηκε στοςυ εκπροσώπους μας στη Βουλή, αναφέρει: 

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Ο ορυκτός Πλούτος είναι περιουσία του λαού μας.

Απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η μέχρι σήμερα καθετοποιημένη επεξεργασία των νικελιούχων μεταλλευμάτων. Να διασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, ο παραγωγικός της χαρακτήρας.

Απαιτούμε χρηματοδότηση και με ευθύνη, σχεδιασμό και έλεγχο από το κράτος, τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ, την παραπέρα ανάπτυξη της σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα όπου Θα αναπτυχθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας γύρω του.

Απαιτούμε διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, διασφάλιση όλων των κεκτημένων των εργαζομένων μέσα από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών. Απαιτούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας στην εργασία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και 902.gr