Τι ζήτησε ο Θέμης Χειμάρας από τον υφυπουργό Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 17:54 Τι ζήτησε ο Θέμης Χειμάρας από τον υφυπουργό Τουρισμού

Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και τουριστική εκπαίδευση…

Ιδιαιτέρως παραγωγική, χαρακτήρισε ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της Φθιώτιδας, ώστε ο νομός να γίνει προορισμός για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας.

Ο κ. Χειμάρας υπογράμμισε πως, η Φθιώτιδα πρέπει να συμπεριληφθεί στις διατάξεις των επικείμενων αλλαγών στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για την αξιοποίηση, ενίσχυση και προβολή των ειδικών μορφών τουρισμού, και συγκεκριμένα του τουρισμού υγείας και ευεξίας.

Ακόμα, στο επικείμενο δεκαετές Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης (2021-2030)  της χώρας μας, η Φθιώτιδα μπορεί να διεκδικήσει σημαντική θέση, προβάλλοντας τα εμβληματικά της τοπόσημα, όπως οι Θερμοπύλες, καθώς και ποικίλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Βουλευτή για την πρόθεσή του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για ανάδειξη και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του νομού, σε συνδυασμό με τη στήριξη των τουριστικών υποδομών της περιοχής.

Τέλος, με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση της τουριστικής  εκπαίδευσης και κατάρτισης, o Βουλευτής έθεσε στον Υφυπουργό Τουρισμoύ το αίτημα για τη φιλοξενία δομής τουριστικής εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θέμης Χειμάρας: «Ενόψει νομοθετικών μεταρρυθμίσεων του Υπουργείου Τουρισμού, ζήτησα από τον Υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα, να συμπεριλάβει τη Φθιώτιδα τόσο στο επικείμενο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση, ενίσχυση και προβολή των ειδικών μορφών τουρισμού, όσο και στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης (2021-2030).

Ακόμα, έθεσα το αίτημα για τη φιλοξενία δομής τουριστικής εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα.

Τον ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία μας αλλά και για το σπουδαίο έργο που επιτελεί

Προσαρμοσμένη αναζήτηση