Ανήλικοι έβαλαν στο μάτι ηλικιωμένο μετά την ανάληψη ποσού από ΑΤΜ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 17:00 Ανήλικοι έβαλαν στο μάτι ηλικιωμένο μετά την ανάληψη ποσού από ΑΤΜ

Αναζητείται ένα ακόμη ζευγάρι για άλλη περίπτωση κλοπής από 77χρονο…

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κλεφτών βρίσκονται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, ειδικά τέτοιες ημέρες πληρωμών.

Μάλιστα ένας 77χρονος έπεσε θύμα κλοπής το απόγευμα της Πέμπτης (30/1), λίγες στιγμές αφότου έβγαλε χρήματα από το ΑΤΜ.

Συγκεκριμένα, τον πλησίασαν δύο ανήλικοι Ρομά και προφασιζόμενοι ότι πουλούν υαλοκαθαριστήρες, του άρπαξαν από το παντελόνι του χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή.

Οι φωνές του ηλικιωμένου, κινητοποίησαν εκτός από διερχόμενους πολίτες και αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, οι οποίοι σε λίγα λεπτά είχαν εντοπίσει και συλλάβει τους παραβατικούς νεαρούς.

Επάνω τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Επιπλέον συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οι πατεράδες τους ηλικίας 39 ετών και οι δύο, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Αντίθετα στην περίπτωση κλοπής με θύμα έναν 80χρονο στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας, αν και οι αρχές εξιχνίασαν άμεσα την υπόθεση, αναζητούνται ακόμη οι δράστες.

Πρόκειται για μια 54χρονη και έναν 55χρονο, οι οποίοι την Πέμπτη το πρωί έκλεψαν χρηματικό ποσό από το παντελόνι του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Θηβών που διενεργεί την προανάκριση, η 54χρονη προσέγγισε τον ηλικιωμένο και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την τσέπη του παντελονιού του, ενώ ακολούθως επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου την ανέμενε ο 55χρονος συνεργός της και τράπηκαν σε φυγή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση