Ραγδαία επιδείνωση με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 08:10 Ραγδαία επιδείνωση με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια

Χειμωνιάτικη μεταστροφή με «βουτιά» 12 βαθμών μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει ο καιρός, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, ο καιρός τα επόμενα 24ωρα θα είναι καλός, με ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή -πιθανώς μέχρι και την Τρίτη- , ωστόσο στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει μια σημαντική αλλαγή.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένεται να φέρει, ισχυρές βροχές, μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από την Τετάρτη (5/2).

Τι είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

«Μπορεί ο νέος μήνας να κάνει ποδαρικό στη χώρα μας με καιρό που θα θυμίζει Άνοιξη (κάτι από Αλκυονίδες θα μπορούσαμε να πούμε) μιας και ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» σε αρκετές περιοχές με τους 17 με 18 βαθμούς κελσίου, σύντομα όμως ο Φλεβάρης θα θυμηθεί ότι ανήκει στον Χειμώνα φέρνοντάς μας μια σημαντική κακοκαιρία στα μέσα της άλλης εβδομάδας ικανή να δημιουργήσει και αρκετά προβλήματα.

Αναλύοντας τους χάρτες του πλανητικού μας μοντέλου φαίνεται ότι το πεδίο των υψηλών πιέσεων στα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης θα ισχυροποιηθεί και καθώς θα εμφανίσει μία κίνηση δυτικότερη θα δώσει την ευκαιρία στις πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Σκανδιναβίας να κινηθούν νοτιότερα καλύπτοντας μεγάλο τμήμα της κεντρικής – ανατολικής Ευρώπης. Καθώς αυτές οι αέριες μάζες θα συναντήσουν θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες κοντά στη θάλασσα της Αδριατικής, θα σχηματίσουν ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο «πιεζόμενο» από τις υψηλές πιέσεις δυτικότερα θα το αναγκάσουν να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά σαρώνοντας τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά προκαλώντας ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή μας ικανή να δημιουργήσει και πολλά προβλήματα».

Δείτε βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση