Αυτό είναι το εντυπωσιακό ελικοπτεροφόρο «Dixmude» που έπιασε λιμάνι στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 18:31 Αυτό είναι το εντυπωσιακό ελικοπτεροφόρο «Dixmude» που έπιασε λιμάνι στο Βόλο

Κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου, λίγη ώρα μετά τις 9 το πρωί, το ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφιβίου επιθέσεως «Dixmude» του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας, στο πλαίσιο της πολυεθνικής, διακλαδικής άσκησης Ελλάδας – Γαλλίας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2020.

Το πλοίο «έδεσε» στην τρίτη προβλήτα του εμπορικού λιμένα, για να παραλάβει Πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Θα παραμείνει στο λιμάνι του Βόλου για τρεις, περίπου, ημέρες πριν κατευθυνθεί στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο για τις ασκήσεις.

Μάλιστα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, θα διατεθούν στο πλήρωμα του Γαλλικού πλοίου λεωφορεία του ΚΤΕΛ προκειμένου να γνωρίσουν την όμορφη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει η e-thessalia.gr:

Το Dixmude κατασκευάστηκε το 2011, έχει μήκος 200 μ., ταχύτητα: 19 κόμβοι, στο κατάστρωμά του μπορούν να προσνηωθούν 6 ελικόπτερα, στο αμπάρι του μπορεί να μεταφέρει 12 ελικόπτερα NH90 ή 16 Tigre (μεταφέρονται στο deck με ειδικό ασανσέρ 13 τόνων).

Επίσης στο αμπάρι μπορούν να μεταφερθούν 110 τεθωρακισμένα οχήματα ή μία επιλαρχία τανκς. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο μικρό νοσοκομείο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση