«Συνεχίζουμε μέχρι το ‘’ΟΧΙ στη Μαυρομαντήλα’’ να γίνει πράξη…»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 13:05 «Συνεχίζουμε μέχρι το ‘’ΟΧΙ στη Μαυρομαντήλα’’ να γίνει πράξη…»

Απολογισμός δράσεων από τους κατοίκους των Κοινοτήτων Αγίας Παρασκευής και Μεγάλης Βρύσης…

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί ανοικτή δομή φιλοξενίας 2000 προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας, τα συμβούλια των κοινοτήτων μας ξεκίνησαμε έναν αγώνα, προκειμένου να αποδείξουμε την ακαταλληλότητα του ανωτέρω χώρου. Ο αγώνας αυτός περιλάμβανε την σύγκληση λαϊκών συνελεύσεων, την διεξαγωγή ειρηνικών κινητοποιήσεων, συναντήσεις με αρμόδιους φορείς της περιοχής και θεσμικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Στις παρεμβάσεις αυτές, επιχειρηματολογήσαμε αιτιολογημένα, χωρίς ακρότητες και μισαλλοδοξία, προκειμένου να αποδείξουμε στις αρχές του τόπου μας, ότι η περιοχή της Μαυρομαντήλας είναι ακατάλληλη για τη δημιουργία αυτής της δομής. Σταδιακά άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι η δημιουργία της εγκατάστασης αυτής στο ανωτέρω επιλεγμένο χώρο θα δημιουργούσε προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή και θα διατάρασσε τόσο της κοινωνίες των κοινοτήτων μας αλλά και της ίδιας της πόλης μας.

 Στις 11 και 15 Ιανουαρίου 2019, παρασταθήκαμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,  όπου δυναμικά εκθέσαμε τις απόψεις μας. Με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης συνολικά, συμπεριλαμβανομένης και της θέσης της Μαυρομαντήλας.

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαμαρτυρία στην πλατεία Πάρκου και εν συνεχεία μεταβήκαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του οποίου κάναμε παρέμβαση. Οι θέσεις όπως εκφράστηκαν, γίνανε ευρέως αποδεκτές από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και αποτέλεσαν τη βάση της ομόφωνης απόφασης που εξέδωσε το όργανο, η οποία απορρίπτει την περιοχή της Μαυρομαντήλας ως τόπο δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

 Η ανωτέρω εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη δικαίωση της προσπάθειας που καταβάλλουν τα συμβούλια των κοινοτήτων μας, από κοινού με την οργανωτική επιτροπή των κατοίκων, η συμβολή της οποίας μέχρι σήμερα υπήρξε καθοριστική. Συμβούλια και Οργανωτική Επιτροπή εργάστηκαν από κοινού μέχρι σήμερα, χωρίς σκοπιμότητες,  με μόνο σκοπό την επίτευξη του κοινού στόχου.

Ο αγώνας μας, ωστόσο δεν σταματάει εδώ. Δεν επαναπαυόμαστε, ούτε εφησυχάζουμε. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, συνεχίζοντας τον αγώνα μας, με ήθος και δυναμικότητα όπως πράξαμε από την πρώτη ημέρα μέχρι το ΟΧΙ στη Μαυρομαντήλα, να μετατραπεί σε πράξη.

Με τιμή

Τα κοινοτικά συμβούλια Αγίας Παρασκευής και Μεγάλης Βρύσης»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση