Ψυχρή εισβολή και στη Φθιώτιδα...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 09:15 Ψυχρή εισβολή και στη Φθιώτιδα...

Ο υδράργυρος από την Τετάρτη θα κάνει βουτιά, ενώ την Πέμπτη ο χιονιάς θα επισκεφτεί και τη Φθιώτιδα....

Το πέρασμα του χιονιά, και αυτή τη φορά, θα είναι σύντομο από τη Φθιώτιδα. Το χιόνι που θα πέσει θα είναι γενικά λίγο (μέχρι 5εκ.) και δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους. Τα ξημερώματα της Πέμπτης δεν αποκλείεται οι νιφάδες να φτάσουν μέχρι τα βόρεια προάστια της Λαμίας.

Δείτε πιο αναλυτικά τι καιρό θα έχουμε τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Η μεταβολή του καιρού θα γίνει αισθητή στο νόμο από τα ξημερώματα της Τετάρτης με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Την Πέμπτη τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες μέχρι περίπου τα 200-300μ (όσον αφορά τη Λαμία το κλασσικό όριο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα βόρεια προάστια). Την Παρασκευή και το Σάββατο θα έχουμε λιακάδα με τσουχτερό όμως κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά που πρόσκαιρα στα βόρεια του νομού θα κατέβουν μέχρι περίπου τα 600μ στα βόρεια του νομού. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-5 μποφόρ και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς.

Την Πέμπτη τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες μέχρι περίπου τα 200-300μ. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί από 1-5 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ΒΔ ανέμους. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από 0-9 βαθμούς.

Γενική πρόγνωση
Απότομη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τα μεσάνυχτα προς την Τετάρτη και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, τις βροχές στα πεδινά και τα χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στη δυτική Μακεδονία, δυτική Θεσσαλία και κεντρική Στερεά. Στην ανατολική Μακεδονία, Θράκη και το βόρειο Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Την Πέμπτη αρχικά στη Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη θα σημειώνονται τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο που γρήγορα θα σταματήσουν. Η κακοκαιρία μέχρι τις πρωινές ώρες θα μετατοπιστεί στην ανατολική και νότια χώρα δίνοντας κατά τόπους χιονοπτώσεις στην Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια και βόρεια Αττική (ενδεικτικό υψόμετρο 300-400μ), οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 6-8 μποφόρ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια και ο παγετός στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ενώ οι βοριάδες θα κοπάσουν λίγο και δε θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ. Το Σάββατο, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά, θα σημειωθεί μια νέα ψυχρή εισβολή αυτή τη φορά στην Τουρκία, από την οποία θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η ανατολική-νότια Εύβοια και οι Κυκλάδες με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά τμήματα.

(Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η εκτιμώμενη χιονόστρωση στη διάρκεια της Πέμπτης (πρακτικά από τα 400μ και άνω)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση