Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που «χτυπούσε» στα χωράφια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 14:27 Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που «χτυπούσε» στα χωράφια

Διψήφιος αριθμός κλοπών από αυτοκίνητα που έβρισκαν αφύλαχτα…

Τέλος στην εξακολουθητική παραβατική δράση μιας σπείρας Ρομά, που εμπλέκεται σε συνολικά δέκα (10) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία απόπειρα κλοπής από αγροικία, το τελευταίο τρίμηνο σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Βοιωτίας, έβαλε η Ασφάλεια Θηβών με τη σύλληψη ενός 32χρονου και την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας των δύο συνεργών του ηλικίας 23 και 16 ετών.

Η σύλληψη του 32χρονου έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (3/2) από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ οι οποίοι και τον εντόπισαν να κινείται με το αυτοκίνητό του σε περιοχή της Θήβας.

Μάλιστα όπως αποδείχθηκε στερούνταν τόσο άδεια οδήγησης όσο και δελτίου αστυνομικής ταυτότητας!

Ο τρόπος δράσης τους ήταν απλός. Εντόπιζαν αυτοκίνητα σταθμευμένα στην ύπαιθρο και γενικά στα χωράφια, καθώς οι ιδιοκτήτες τους ήταν σε δουλειές ή επιδίδονταν στο κυνήγι και αφού τα παραβίαζαν, κυρίως σπάζοντας τα παράθυρα, αφαιρούσαν από μέσα ότι έβρισκαν. Χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κυνηγετικά φυσίγγια, άλλα αντικείμενα, ακόμη και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών τους. 

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που διεξήγαγε αρχικά το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, το χρονικό διάστημα από 09-11 έως 19-12-2019, ενέχονται στη διάπραξη έξι (6) κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν στις περιοχές του Καπαρελλίου, της Άσκρης, της Ελλοπίας, των Ερυθρών, του Ύπατου και του Νεοχωρακίου Βοιωτίας.

Από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αλιάρτου και Τανάγρας, προέκυψε η εμπλοκή τους σε τέσσερις (4) ακόμη κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 26-12-2019 έως 29-01-2020, στις περιοχές της Τανάγρας, του Αγίου Θωμά και της Δομβραίνας Βοιωτίας, καθώς και μίας απόπειρας κλοπής, από αγροικία, στην περιοχή ομοίως της Δομβραίνας. 

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση