Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 13:17 Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τι συζήτησε με τα σωματεία και ποιες οι άμεσες ενέργειες από την Περιφέρεια…

Σε κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, συνεπικουρούμενοι από τις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Λαμίας και Φθιώτιδας.

Η συγκεκριμένη κίνηση είχε ως στόχο μία διευρυμένη σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση της νικελοβιομηχανίας, με φόντο δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη. Συγκεκριμένα, μέσω του τύπου μεταφέρθηκε η κατάθεση τροπολογίας για την εκκίνηση της διαδικασίας εφαρμογής της απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2014 που προβλέπει τον διαχωρισμό των στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας και την διεξαγωγή δυο παράλληλων διαγωνισμών την ίδια ημέρα, έναν για τα ορυχεία και έναν για το εργοστάσιο, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η εν λειτουργία εκκαθάριση.

Κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν υφίσταται, όπως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό ο αρμόδιος υπουργός.

Νωρίτερα ο κ. Σπανός είχε μία αναλυτική συζήτηση με τους εργαζομένους και τους φορείς που τους συνόδευαν, συνοψίζοντας τις ενέργειες που θα κάνει ως περιφερειακή αρχή με γνώμονα τα συμφέροντα γενικότερα της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε τι δήλωσε για τη μεγάλη υπόθεση της ΛΑΡΚΟ ο Φάνης Σπανός:

Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την επικοινωνία που είχε με τον κ. Χατζηδάκη, κατέβηκε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, όπου περίμεναν οι εκπρόσωποι των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά.

Δείτε το βίντεο με τον κ. Σπανό να ανακοινώνει τι συζήτησε με τον ΥΠΕΝ:

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του Σωματείου ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, Ανδρέας Κορέντζελος και ο εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ και Πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου, Παναγιώτης Πολίτης, μίλησαν στους δημοσιογράφους, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση και τα σχέδια της.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση: