Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Συνάντηση με το Δήμαρχο Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 07:21 Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Συνάντηση με το Δήμαρχο Δομοκού

Συνεχίζουν τις επαφές με τους επικεφαλής στους Δήμους οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αυτοδιοικητικών για τις ενέργειες που προβλέπονται εκ του νόμου και για το επίπεδο συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν τα ζώα.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Φιλοζωικού:

«Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δομοκού Κο Μπ. Λιόλιο και τον αντιδήμαρχο Γ. Τσαλαφούτα, υπεύθυνο για τα αδέσποτα , πραγματοποίησαν στις 5 Φεβρουαρίου και παρά τη χιονόπτωση, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα και η αντιπρόεδρος Αγγέλα Μπαρτσιώκα. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν και τα δυο μέλη της 5μελούς Επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων του Δήμου, Εύη Λάγιου και Ρένα Παπαντωνίου.

Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που σύμφωνα με το Δήμαρχο παρέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή από την προηγούμενη, οικονομικά και οργανωτικά, ενώ μας έγινε γνωστό ότι η πλειονότητα των αδέσποτων του Δήμου και των δεσποζόμενων σκύλων χωρίς στοιχεία ιδιοκτήτη (chip) είναι τσοπανόσκυλα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της δημοτικής αρχής ως προς την προσέγγιση των ιδιοκτητών τους. (Επισημαίνουμε εδώ ότι οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα συντηρούν πολλά σκυλιά που ζουν ελεύθερα και αστείρωτα με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και να γεμίζουν πόλεις και χωριά με τεράστια σκυλιά-φύλακες που φοβάται ο κόσμος και τα οποία δεν υιοθετούνται.)

Ο δήμος Δομοκού έχει προϋπολογίσει για το 2020 το ποσό των 20000€ για περισυλλογή και στείρωση αδέσποτων.

Εμείς από τη μεριά μας παρουσιάσαμε τις καλές πρακτικές που έχει εφαρμόσει ο Δήμος Λαμίας στη διαχείριση του μεγάλου αριθμού αδέσποτων με την καταγραφή, περισυλλογή, στείρωση, επανένταξη, υιοθεσία και, κυρίως, τους τρόπους ενημέρωσης των δημοτών για την ηλεκτρονική σήμανση και στείρωση των ζώων ώστε να προλάβουμε τη δημιουργία καινούργιων. Υποδείξαμε επίσης τρόπους για την καλλιέργεια της φιλοζωίας στις νεαρές ηλικίες μέσα από συγκεκριμένες δράσεις στα σχολεία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε δήμος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά πιστεύουμε ότι με τις σωστές ενέργειες θα μπορέσει να κάνει σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος. Ευχόμαστε οι προσπάθειές τους να στεφθούν με επιτυχία.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση