Κατολισθήσεις στο ορεινό δίκτυο της Αργιθέας από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 15:54 Κατολισθήσεις στο ορεινό δίκτυο της Αργιθέας από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ

Μικρορωγμές σε σπίτια που είχαν πληγεί και από το σεισμό του 2018.

Περιορισμένες είναι οι αναφορές για τα όποια προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα ορεινά της Καρδίτσας σε οικήματα του Δήμου Αργιθέας.

Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το KarditsaLive.Net με το Δήμαρχο Αργιθέας Α. Στεργίου ο οποίος και κινείται αυτή την ώρα πραγματοποιώντας αυτοψία στα χωριά της Δυτ. Αργιθέας υπάρχει μονοψήφιος αριθμός ιδιοκτητών σπιτιών που έχει ενημερώσει για μικρές ρωγμές ενώ τα δημόσια κτίρια που είναι σε χρήση μετά από ελέγχους που έγιναν δεν παρουσιάζουν κάποιο εμφανές ζήτημα.

Σε ότι αφορά το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αργιθέας να πούμε ότι εμφανίζει έντονα σημάδια από καταπτώσεις βράχων και άλλων υλικών από τη σεισμική δόνηση με τα οχήματα που ήταν ούτως ή άλλως στα σημεία για αποχιονισμούς να προχωρούν αυτή την ώρα σε καθαρισμούς του οδοστρώματος.

Ο Κος Στεργίου έχει δώσει εντολές στους προέδρους των κοινοτήτων να προχωρήσουν σε ελέγχους στα τοπικά διαμερίσματα και να υπάρξει αναφορά πιθανόν ζημιών. Σημειώνουμε βέβαια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οικημάτων δεν κατοικείται αυτήν την περίοδο οπότε οι όποιο έλεγχοι θα περιοριστούν αρχικά στο εξωτερικό μέρος αυτών.

Μικρορωγμές σε ελάχιστα οικήματα που κυρίως είχαν πληγεί και από τον προηγούμενο σεισμό του 2018 δίνει ως αναφορές και ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Π. Νάνος. Οι έλεγχοι ωστόσο συνεχίζονται.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση