Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές Χαρδαλιά σε Λαμία και Περιφέρεια Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 07:30 Επαφές Χαρδαλιά σε Λαμία και Περιφέρεια Στερεάς

Παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τον Εθνικό Συντονιστή Βασίλη Παπαγεωργίου και τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη.

Σε γνώριμα λημέρια στη Λαμία βρέθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για σειρά συναντήσεων με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, την ΠΕΔ, τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής και τους Διοικητές των Υπηρεσιών του.

Ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε αναλυτικά το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε πριν μερικές ώρες και περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι ερωτήσεις και το ενδιαφέρον τόσο του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών, όσο και των Δημάρχων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, ήταν πολύ μεγάλο και αποτυπώθηκε στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς που τέθηκαν στον κ. Χαρδαλιά. Κοινός παρανομαστής, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, με στόχο την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τον πολίτη με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλειά του.

Θέματα, όπως ο αυτοματισμός και ο καθορισμός αρμοδιοτήτων, η παροχή πόρων και μέσων για την καλύτερη προετοιμασία στο πλαίσιο που περιλαμβάνει ο εθνικός σχεδιασμός, τέθηκαν στο τραπέζι, όπου συμμετείχαν εκτός του κ. Χαρδαλιά, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας - και πρώην Αρχηγός του ΠΣ - Βασίλης Παπαγεωργίου και ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη περιοδεία του κ. Κολοκούρη με τη νέα του ιδιότητα.

Υπέρ της δημιουργίας περιφερειακών επιχειρησιακών κέντρων (13 τον αριθμό, ένα για κάθε Περιφέρεια) με την προϋπόθεση της στελέχωσης με ανάλογες ειδικότητες και ανθρώπους με εμπειρία, τέθηκαν όλοι ανεξαιρέτως, ζητώντας στον αλγόριθμο για τον εθνικό σχεδιασμό αξιολόγησης των κινδύνων ανά περιοχή, να τεθούν τα πραγματικά στοιχεία από εμπειρίες ετών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι δήλωσαν αμέσως μετά τη σύσκεψη στην ΠΕΔ ο κ. Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Νίκος Σουλιώτης:

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση της ΠΕΔ: