Οι ευχές του Φθιώτιδος Συμέων στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 22:26 Οι ευχές του Φθιώτιδος Συμέων στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Για τη 12η επέτειο της εκλογής του…

Στην ιστορική Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του εν τω όρει Στειρίω  αθλήσαντος,  μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου,  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, προκειμένου να συμμετάσχει στον Μέγα Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό επί τιμή του Οσίου Λουκά.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,  ενώ παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος,  ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών, Σισανίου κ.  Αθανάσιος καθώς και ο οικείος Ποιμενάρχης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Στην ακολουθία του εσπερινού παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος

Η 7η Φεβρουαρίου είναι ημέρα σταθμός για την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και για την Ιερά Μητρόπολη μας,  καθώς αυτή την ημέρα μνήμης του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω προ 12 ετών,  εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο από Θηβών και Λεβαδείας Μητροπολίτης  κ. Ιερώνυμος.

Επίσης προ 2ετών,  αυτή την ημέρα εξελέγη υπό του Σεπτού σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος,  Επίσκοπος Θεσπιών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Ο Ποιμενάρχης μας, επ΄ ευκαιρία της 12ετούς επετείου του εκλογής του Μακαριωτάτου, με πολύ σεβασμό και αγάπη,  μετέφερε τις εγκάρδιες και υικές ευχές του Ιερού κλήρου και σύσσωμου του Ποιμνίου της  Ιεράς Μητροπόλεως προς τον Μακαριώτατο, δεόμενος προς τον Θεό, με αδιάπτωτο υγεία,  να συνεχίσει την ανεπανάληπτο Αρχιεπισκοπεία του στον Ιστορικό θρόνο των Αθηνών καθώς και στο πηδάλιο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Πηγή: imfth.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση