Καιρός - Φθιώτιδα: Μέχρι και 22 βαθμούς απόκλιση ελάχιστης – μέγιστης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 08:27 Καιρός - Φθιώτιδα: Μέχρι και 22 βαθμούς απόκλιση ελάχιστης – μέγιστης

Ισχυρός παγετός το πρωί στην ηπειρωτική χώρα…

Χαμηλά ρεκόρ σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες στην ηπειρωτική χώρα με το θερμόμετρο στο Νέο Καύκασο Φλώρινας να δείχνει το πρωί της Δευτέρας (10/2) -13,2 βαθμούς σύμφωνα με το meteo.gr.

Σε αρκετές ακόμη περιοχές ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν, ανάμεσα σε αυτές και περιοχές της Φθιώτιδας, όπως στη θέση «Βαθιά Λογγά» της Αμφίκλειας, όπου σε  υψόμετρο 303 μέτρων το θερμόμετρο στις 6:06’ το πρωί έδειξε -5,3ο !

-5 βαθμούς έδειξε όμως το θερμόμετρο και στο γνωστό μας Λευκοχώρι Ελάτειας. Εδώ το εντυπωσιακό ήταν ότι το μεσημέρι, ο υδράργυρος ανέβηκε στους 17ο κάτι που μεταφράζεται ότι η θερμοκρασιακή διαφορά, σε λιγότερο από 10 ώρες, ήταν 22 βαθμοί!

Αρνητικές θερμοκρασίες το πρωί είχαμε ακόμη σε, Αμφίκλεια (-2), Θερμοπύλες (-2, 19 βαθμοί εδώ η διαφορά μεταξύ ελάχιστης - μέγιστης) ΧΚ Παρνασσού (-1) και Μακρακώμη (-1).

Μέγιστες τιμές στους 17ο το μεσημέρι σε Λαμία, Θερμοπύλες, Λευκοχώρι, Μακρακώμη που ήταν και οι μεγαλύτερες στη Στερεά Ελλάδα.

Πάντως αν και ο επίσημος σταθμός στο meteo.gr, σημειώνει ως προς την ελάχιστη για τη Λαμία τους 4ο, το πρωί και πάλι πολλοί οδηγοί χρειάστηκαν να βάλουν οινόπνευμα για να υποχωρήσει ο πάγος από τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση