Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 07:28 Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου δίωρες στάσεις εργασίας 9 με 11 το πρωί…

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας αποφάσισε ομόφωνα στη γενική του συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, να συμμετέχει και στο νέο γύρο κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία τους για την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020.

Οι κινητοποιήσεις πανελλαδικά των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Δικαστικών Υπαλλήλων περιλαμβάνουν δίωρη στάση εργασίας από τις 9 έως 11 το πρωί σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Πέμπτη 13/2/2020, 09:00-11:00 π.μ

Παρασκευή 14/2/2020, 09:00–11:00 πμ

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα ΑΠΕΧΟΥΝ από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

Η έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, μετά την πολύχρονη ολιγωρία της πολιτείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικότερα αυτών των προβλημάτων είναι η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές (παλιά, ασυντήρητα και ανεπαρκή κτήρια, υποτυπώδης ή ανύπαρκτη μηχανοργάνωση, απουσία νέων τεχνολογιών στην απονομή της Δικαιοσύνης). Τα παραπάνω και πολλά άλλα προβλήματα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται στις Δικαστικές αίθουσες, με μακροχρόνιες αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων τους, που έχουν σαν συνέπεια απώλεια χρόνου και χρημάτων.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι διεκδικούν:

ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017),

ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ (που τους χορηγείτο μέχρι το 2011), ως έμπρακτη αναγνώριση των ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τους,

ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμός) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Επίσης σε τοπικό επίπεδο οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας μας, διεκδικούν:

1) Ολοκλήρωση των προσλήψεων των διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π 1Κ/2017 και 2Κ/ 2017 και άμεση τοποθέτηση των επιλαχόντων ( ΠΕ Γραμματέων, ΠΕ και ΤΕ Πληροφορικής) στις προκηρυχθείσες θέσεις .

2) Έκδοση νέας προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π για προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν τα κενά των δικαστικών υπηρεσιών του Ν.Φθιώτιδας .

3) Σύντομες διαδικασίες για μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων άλλων Υπουργείων που επιθυμουν να μεταταχθούν σε δικαστικές υπηρεσίες του Ν.Φθιώτιδας .

4) Άμεση επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας επί της οδού Καποδιστρίου .

5) Ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου που θα συγκεντρώνει όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της Λαμίας .

Με τον αγώνα τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ, ΟΣΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com