Στο Εφετείο το τροχαίο δυστύχημα του ποδοσφαιριστή Αποστόλη Πλασταρά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 11:33 Στο Εφετείο το τροχαίο δυστύχημα του ποδοσφαιριστή Αποστόλη Πλασταρά

Ζωντάνεψε η τραγωδία στην εθνική οδό στο ύψος του Αλμυρού. Πως περιέγραψαν μάρτυρες και κατηγορούμενοι το κακό…

Η τραγωδία με θύμα τον 31χρονο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή του Αστέρα Ριζομύλου Απ. Πλασταρά, το πρωινό της 10ης Οκτωβρίου του 2015, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, πριν τον κόμβο του Αλμυρού, ζωντάνεψε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας.

Στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια και μη σύννομη συμπεριφορά μετά την εμπλοκή σε τροχαίο, κάθισαν χθες ένας 77χρονος σήμερα αγρότης, παραγωγός οπωροκηπευτικών από την Αγιά Λάρισας, που κατηγορούνταν ότι το φορτηγό του συγκρούστηκε με το ΙΧ του άτυχου Πλασταρά, ένας 50χρονος οδηγός από τον Βόλο, που κατηγορούνταν ακόμη και για το ότι εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος και ένας 56χρονος εμπορικός αντιπρόσωπος, επίσης από τον Βόλο.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε αθώους τον 77χρονο αγρότη από την Αγιά και τον 56χρονο εμπορικό αντιπρόσωπο από τον Βόλο, ενώ έκρινε ένοχο τον 50χρονο οδηγό επίσης από τον Βόλο. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών, με τριετή αναστολή. Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στις 28 Μαρτίου του 2018, είχε κρίνει ένοχο τον αγρότη, που του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 12 μηνών, για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια, καθώς φέρεται να προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα, ενώ είχε κρίνει επίσης ένοχο και τον 50χρονο οδηγό, που του είχε επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχος, τόσο για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια, όσο και για εγκατάλειψη.

Επίσης το τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε πρώτο βαθμό είχε κρίνει αθώο τον 56χρονο εμπορικό αντιπρόσωπο. Και στους δύο καταδικασθέντες δεν είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε συμβεί στις 6.10’ το πρωί της 10ης Οκτωβρίου 2015, στο 272ο χλμ. της εθνικής οδού κι ενώ είχε προηγηθεί βροχόπτωση. Ο 77χρονος οδηγός του ΙΧ φορτηγού αυτοκινήτου, που κατευθυνόταν στην Αθήνα, μεταφέροντας τελάρα με οπωρολαχανικά, λόγω της κακής κατάστασης των ελαστικών του οχήματός του (φθαρμένα δεκαετίας και διαφορετικού μεγέθους τα πίσω), φέρεται να παρεξέκλινε της πορείας του ξαφνικά αριστερά και χωρίς χρήση φλας, με αποτέλεσμα ο φερόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ 31χρονος και με ταχύτητα κινούμενος στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, με ένα ΙΧ μάρκας «Ρενώ», να μην προλάβει να αντιδράσει, να συγκρουστεί με το φορτηγό, να ανατραπεί και να ακινητοποιηθεί στο δεξιό ρεύμα κυκλοφορίας. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής φέρεται να είχε εξέλθει του αυτοκινήτου και κατέπεσε τραυματισμένος στην αριστερή λωρίδα του δρόμου. Ακολούθως ο 56χρονος εμπορικός αντιπρόσωπος, κινούμενος στην ίδια κατεύθυνση με ένα ΙΧ μάρκας «Τογιότα», δεν πρόλαβε να αντιδράσει, συγκρούστηκε με το ντεραπαρισμένο όχημα του Πλασταρά και ακινητοποιήθηκε τελικά στην αριστερή λωρίδα, περιορίζοντας τον χώρο διέλευσης των οχημάτων. Στην συνέχεια ο 50χρονος, κινούμενος με ένα ΙΧ «Φοκσβάγκεν», αν και φέρεται να είχε αντιληφθεί, πως είχε συμβεί τροχαίο, δεν φέρεται να επέδειξε την απαιτούμενη σύνεση και προσοχή, αλλά επέλεξε διατηρώντας ταχύτητα, να επιχειρήσει προσπέραση του τροχαίου, με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από τον βαρύτατα τραυματισμένο 31χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα και φέρεται να τον εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος. Χθες κατέθεσαν οι μάρτυρες που είχαν καταθέσει και στην δίκη σε πρώτο βαθμό, πλην ενός, καθώς και μία ιατροδικαστής από την πλευρά της υπεράσπισης.

Στη δίκη σε πρώτο βαθμό είχαν καταθέσει η μητέρα και η αδερφή του θύματος, δύο ακόμη μάρτυρες και ένας πραγματογνώμονας της πλευράς της οικογένειας Πλασταρά, που είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο άτυχος ποδοσφαιριστής, δεν είχε εκτιναχθεί, αλλά είχε εξέλθει από το ντεραπαρισμένο όχημά του και είχε σωριαστεί τρία μέτρα απ’ αυτό στο οδόστρωμα. «Δεν υπήρχε χώρος να διέλθουν τα οχήματα, χωρίς να περάσουν πάνω από το σώμα του 31χρονου», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο εμπειρογνώμονας, καθώς «η λωρίδα ήταν κλειστή από το σώμα του νεκρού και το ντεραπαρισμένο όχημα».

Ο 50χρονος Βολιώτης είχε αρνηθεί ότι διήλθε με το όχημά του πάνω από το κορμί του 31χρονου, ενώ ο 56χρονος εμπορικός αντιπρόσωπος είχε δηλώσει ότι μετά την σύγκρουση με το «Ρενώ», άνοιξαν οι αερόσακοι και δεν είδε τι έγινε κατόπιν. Ωστόσο πρόσθεσε πως όταν αντίκρισε τον Πλασταρά, εκείνος ανέπνεε και κινούσε τα βλέφαρά του. Ο 77χρονος οδηγός του αγροτικού είχε αρνηθεί ότι είχε παρεκκλίνει της πορείας του. Ο θάνατος του 31χρονου είχε επέλθει από βαριά κοιλιακή κάκωση.

Πηγή: e-thessalia.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση