Αδέρφια και γνωστά «φυντάνια» οι ληστές της γιαγιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 07:53 Αδέρφια και γνωστά «φυντάνια» οι ληστές της γιαγιάς

Η περιγραφή της ηλικιωμένης βοήθησε τις αρχές να φτάσουν στην εξιχνίαση της βραδυνής ληστείας στις Κονίστρες Εύβοιας. Χρήματα και 18 ρολόγια βρήκαν στο σπίτι των κακοποιών…

Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Κύμης,  φθάνοντας πολύ γρήγορα στην εξιχνίαση της ληστείας που σημειώθηκε μεταμεσονύκτιες ώρες ξημερώνοντας Σάββατο (15/2) σε βάρος 80χρονης στις Κονίστρες Ευβοίας.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις πληροφορίες που τους έδωσε η άτυχη ηλικιωμένη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επρόκειτο για σεσημασμένα πρόσωπα, έφτασαν γρήγορα στην ταυτοποίηση δύο ανδρών ηλικίας 37 και 34 ετών που είναι αδέρφια και μένουν σε κοντινό χωριό.

Τα αδέρφια συνελήφθησαν το απόγευμα της ίδιας μέρας με τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δράστες είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα της 80χρονης την ώρα που κοιμόταν και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face, πήγαν στο δωμάτιο της και την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού.

Στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν 4.000 ευρώ, καθώς και διάφορα χρυσαφικά.

Φεύγοντας, προκειμένου η ηλικιωμένη να μην ειδοποίσηει κάποιον συγγενή ή την αστυνομία, την κλείδωσαν στο δωμάτιο της, έσπασαν την συσκευή του κινητού της, ενώ κατέστρεψαν και το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου.

Από την νομότυπη έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι των αδερφών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 2 κουκούλες, τύπου full face,

• 3 μαχαίρια και 3 σουγιάδες,

• κυνηγετικό όπλο και πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων,

• 2 κατσαβίδια, 6 φανοί και ζεύγος γαντιών,

• 18 ρολόγια χειρός, διαφορών μαρκών, ο τρόπος κτήσης των οποίων διερευνάται, καθώς και

• το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που αποδόθηκε στην παθούσα.

Όπως ήδη σημειώσαμε, οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Μάλιστα, σε βάρος του μικρότερου αδερφού, υπάρχει περιοριστικός όρος εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης (το πρώτο 10ημερο εκάστου μηνός), δυνάμει Διάταξης του Ανακριτή Β’ Τμήματος του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, που εξετάζει την εμπλοκή τους στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων, όπως μαρτυρούν τα ευρύματα εντός του σπιτιού τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση