Κινητοποίηση για τον 15χρονο που υποσιτίζεται και διαβάζει με κεριά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 09:05 Κινητοποίηση για τον 15χρονο που υποσιτίζεται και διαβάζει με κεριά

Βοήθεια από δεκάδες ανθρώπους από το Βόλο και τη Λαμία μέχρι την Κρήτη…

Η «κοινωνία των πολιτών» από την Λαμία, την Κρήτη, την Καλαμάτα, την Θεσσαλονίκη και δεκάδες άνθρωποι από τον Βόλο κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τον 15χρονο μαθητή Γυμνασίου της Νέας Ιωνίας που διάβαζε με κεριά γιατί τους είχαν κόψει το ρεύμα και υποσιτίζεται λόγω της οικονομικής ένδειας της μητέρας του.

Η μητέρα του μόλις 51 ετών δεν εργάζεται, γεγονός που προκάλεσε έντονη καχυποψία και πολλές ενστάσεις, αλλά την καταλληλόλητα του περιβάλλοντος που μεγαλώνει ο 15χρονος θα κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, που θα αναλάβουν να εξετάσουν τις συνθήκες που ζει το παιδί.

Ένα «δίχτυ» βοήθειας «σκέπασε» το παιδί με δωρεές σε τρόφιμα και υλικά αγαθά ενώ υπήρχαν και άνθρωποι που ζητούσαν να γνωστοποιηθεί λογαριασμός για να καταθέσουν χρήματα.

Η ΔΕΗ μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα επανασύνδεσε σήμερα το πρωί το ρεύμα αλλά ζήτησε από τη μητέρα να αλλάξει πάροχο καθώς οφείλει 7000 ευρώ.

Η ίδια όμως δεν θέλει να το πράξει.

Κινητοποίηση υπήρξε και από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που δε γνώριζε το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το παιδί με τον Διευθυντή κ. Σαβελλίδη να τονίζει πως η στάση του παιδιού ήταν «αθόρυβη» και δεν είχε κινητοποιήσει το σχολείο. Σήμερα διατέθηκαν στη μητέρα τρόφιμα αλλά και ρούχα για το παιδί από πολλούς ανθρώπους.

Ο μαθητής της δευτέρας Γυμνασίου, σχολείου της Νέας Ιωνίας, διάβαζε τις τελευταίες ημέρες κάτω από το φως … των κεριών γιατί το ρεύμα είχε κοπεί. Αθλητής σε τοπική ομάδα, βιώνει μια πραγματικότητα σκληρή καθώς στο σπίτι του δεν υπάρχουν ούτε τα είδη πρώτης ανάγκης, που μπορούν να στηρίξουν ένα παιδί.

Το εισόδημά τους είναι 300 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με την μητέρα του παιδιού και όπως έγινε γνωστό θα υπάρξουν προς την ίδια και προσφορές για εργασία καθώς δεν εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια.

Πηγή: e-thessalia.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση