Κοροναϊός: Μαθητές από τα Τρίκαλα εκδρομή στην Ιταλία - Δεν θα μπουν σε καραντίνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 10:22 Κοροναϊός: Μαθητές από τα Τρίκαλα εκδρομή στην Ιταλία - Δεν θα μπουν σε καραντίνα

Στη Ρώμη βρίσκονται μαθητές σχολείου των Τρικάλων για εκδρομή, ενώ τρία σχολεία επέστρεψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από την Ιταλία.

Η ανησυχία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γειτονική μας χώρα είναι μεγάλη, ωστόσο με οδηγία των αρμοδίων Υπουργείων οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων που βρίσκονταν ή βρίσκονται ακόμη εκεί δεν θα μπουν σε καραντίνα, καθώς δεν επισκέφτηκαν πόλεις της Βόρειας Ιταλίας όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Βάσω Κάκλα επικοινώνησε προσωπικά με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητώντας την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία και τελικά και η ίδια εισακούστηκε. Με εντολή της υπουργού Νίκης Κεραμέως αναστέλλονται όλες οι εκδρομές προς Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για κεντρική Ιταλία το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με 14 μαθητές και 4 συνοδούς καθηγητές και μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να παραμείνουν εκεί για 15 μέρες!!!… Μετά τη χθεσινή απαγόρευση η εκδρομή ανεστάλη.

Από τα Τρίκαλα τρία σχολεία επέστρεψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη βάση τους, ενώ ένα σχολείο ακόμη παραμένει στη Ρώμη και είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει αύριο. Ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας σε μάσκες και υλικά για την απολύμανση των χεριών, ενώ αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν σήμερα επισκέψεις σε μνημεία και πολυσύχναστα σημεία.

Πηγή: trikalavoice

Προσαρμοσμένη αναζήτηση