Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΑΡΚΟ: Παράσταση των εργαζομένων στο Εφετείο και έκτακτη Γενική Συνέλευση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 17:45 ΛΑΡΚΟ: Παράσταση των εργαζομένων στο Εφετείο και έκτακτη Γενική Συνέλευση

Με πολύ κόσμο θα βρεθεί στο Εφετείο στην Αθήνα η πλευρά των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στη συζήτηση για το διορισμό εκκαθαριστή.

Χωρίς να υπάρχει στάση εργασίας οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που είναι στις βάρδιες πλην της πρωινής, είναι σε ρεπό ή σε άδεια, καλούνται από τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ να κατεβούν στην Αθήνα. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα στις 8 το πρωί.

Από κει και πέρα οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για την έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο Ίλιον στον οικισμό ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας.

Στόχος τους είναι η μαζική συμμετοχή και μέσα από μια διαλογική υπερκομματική κουβέντα με επιχειρήματα και ενέργειες που θα κατοχυρώνονται νομικά και ηθικά να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους. Συγχρόνως οι Διοικήσεις όλων των Σωματείων θέλουν να ενημερώσουν διεξοδικά τα μέλη τους ώστε να γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν σε αυτή την πορεία σύγκρουσης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης το τοπίο ξεκαθάρισε με την κατάθεση της τροπολογίας και το επόμενο βήμα για να έχουμε εκκαθαριστή. Αυτός θα έχει το λόγο για τη διενέργεια δύο ξεχωριστών διαγωνισμών, όπου η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι, ώστε να προχωρήσει η εξυγίανση της εν λειτουργία προκειμένου να μη χαθούν οι περισσότερες (;) από τις θέσεις εργασίας με δεδομένη όμως τη μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 25%.

Ακόμη όμως και το πιο αισιόδοξο σενάριο της κυβέρνησης αποτελεί εφιάλτη για τους εργαζομένους, οι οποίοι χαρακτήρισαν την τροπολογία έκτρωμα, κάτι που αναμένεται να παρουσιάσουν με αριθμούς στην επικείμενη γενική τους συνέλευση.