Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρέθηκαν τα χρήματα για την οριστική λύση στο δρόμο Στόμιο – Πλατάνα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 20:43 Βρέθηκαν τα χρήματα για την οριστική λύση στο δρόμο Στόμιο – Πλατάνα

Έργο προϋπολογισμού 15.320.000 ευρώ…

Οριστική λύση από την Περιφέρεια Στερεάς, στην προστασία και θωράκιση έναντι φυσικών καταστροφών του τμήματος Στόμιο - Πλατάνα της επαρχιακής οδού υπ` αρ.  8 Χάνια - Οξύλιθος – Παραλία Κύμης στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, από την κακοκαιρία «Ζηνοβία» που έπληξε την Εύβοια στις 30 και 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού στις αρχές του χρόνου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της συνακόλουθης σχετικής απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου, για άμεση ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης υπέγραψε την ένταξή του, με προϋπολογισμό 15.320.000 €.

Το έργο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο διασταύρωση με Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα) εντάχθηκε στη ΣΑΕΠ 866 για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων περιλαμβάνει την κατασκευή:

- τοιχίων αντιστήριξης από τη μεριά της πλαγιάς,  για προστασία του δρόμου από τις κατολισθήσεις

- συστοιχίες φρεατοπασσάλων με τοιχία από τη μεριά της θάλασσας για προστασία από τα έντονα κυματικά φορτία του Αιγαίου

- lane cover (πλακοσκεπής επί πασσάλων) στο πλέον κρίσιμο τμήμα

- επένδυση υφιστάμενης συστοιχίας πασσάλων με τοιχίο κατάντι του δρόμου για προστασία από καθιζήσεις.

 «Το οδικό δίκτυο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματά μας. Και κάθε καταστροφή του, δε μας υποχρεώνει απλώς να αποκαθιστούμε τις βλάβες, αλλά γίνεται εφαλτήριο, για να κάνουμε γενναίες αναβαθμίσεις. Ευχαριστώ θερμά για την άμεση απόκριση τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Τσακίρη. Ακόμη, τους βουλευτές του Νομού κκ. Κεδίκογλου, Ζεμπίλη και Πνευματικό και τη Δημοτική Αρχή για τη γενναία υποστήριξη του αιτήματος. Πρωτίστως όμως, ευχαριστώ τους πολίτες της περιοχής για την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους. Και τώρα δουλειά. Πάμε να δημοπρατήσουμε γρήγορα το έργο!» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.