Αταλάντη: Προς πώληση το ιστορικό Εργοστάσιο της πρώην "Henninger Hellas"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 09:20 Αταλάντη: Προς πώληση το ιστορικό Εργοστάσιο της πρώην "Henninger Hellas"

Το εργοστάσιο της "Henninger Hellas" εγκαινιάστηκε το 1976, είχε δυνατότητα παραγωγής 3,5 εκατομμύρια κιβώτια μπύρας ετησίως και αποτέλεσε βασικό εργοδότη και παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής της Αταλάντης για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.  

Η Henninger διάλεξε αυτή τη στρατηγική θέση στην κεντρική Ελλάδα διότι παρείχε άμεση πρόσβαση σε όλη τη χώρα μέσω της άμεσης σύνδεσής της με την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας. Επιπλέον, το επίπεδο οικόπεδο με το μεγάλο πρόσωπο στο δρόμο αύξανε την λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων. Η επιλογής της θέσης επιβεβαιώθηκε από την ΕΖΑ που δημιούργησε νέα ζυθοποιία σε λιγότερο προνομιακό σημείο, 4 χλμ νοτιότερα από αυτή τη θέση.  

Σήμερα, κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την λειτουργία μια νέας επένδυσης στην περιοχή. Το ακίνητο διατηρεί τον χαρακτηρισμό του ως βιομηχανικό, πράγμα που είναι δύσκολο να επαναληφθεί σε αυτή την κυρίως γεωργική περιοχή. 

Σε αυτά προσβλέπουν και οι ιδιοκτήτες του ακινήτου οι οποίοι έχουν αναθέσει στην Atria την πώληση του ακινήτου και μάλιστα σε ιδιαίτερα δελεαστική τιμή. Με βάση τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Atria (www.cbre-atria.gr), η ζητούμενη τιμή πώλησης ανέρχεται σήμερα σε €500.000. Η συνολική δυνατότητα κάλυψης για την κατασκευή νέου κτιρίου μπορεί να φτάσει τα 19.000 τμ περίπου, μέγεθος ικανό να υποστηρίξει διαμετακομιστικό κέντρο (logistics) ή βιομηχανική – μεταποιητική εγκατάσταση υπερτοπικού χαρακτήρα.

Ιστορική Αναδρομή:

1976 - Η Henninger Hellas εγκαινιάζει το δεύτερο εργοστάσιό της. Η εγκατάσταση είναι επιβλητική: πάνω από 13.000 τμ κτιρίων σε ένα οικόπεδο 47,5 στρεμμάτων με δύο πύργους να δεσπόζουν στην πεδιάδα της Αταλάντης. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο ισχυρός ανταγωνισμός στον κλάδο της ζυθοποιίας μετά το λανσάρισμα της Heineken το 1981 σε συνδυασμό με το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον στα τέλη της δεκαετίας έφεραν τη Henninger Hellas σε δεινή οικονομική κατάσταση. Παρά την εξαγορά από την «Μπουτάρης» το 1992, το εργοστάσιο της Αταλάντης κλείνει οριστικά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η επίπτωση από την απώλεια 600 περίπου θέσεων εργασίας στην τοπική οικονομία ήταν τεράστια για την πόλη της Αταλάντης των 5.000 κατοίκων. Από τότε, το εργοστάσιο δεν ξαναλειτούργησε.

Το ακίνητο προωθείται κατ' αποκλειστικότητα από την «Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων Α.Ε.» μέλος του δικτύου της CBRE.

Πληροφορίες:
Κώστας Πλέσσιας
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2130169500 και 6974025061
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση