Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 08:06 Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Ο καιρός το τριήμερο των Απόκρεων στην κεντρική Στερεά....

Με σχεδόν Ανοιξιάτικο καιρό θα κάνουμε κούλουμα στη Στερεά Ελλάδα, σε αντίθεση με κάποιες άλλες περιοχές, όπου αναμένονται βροχές, όπως στη δυτική/βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, με έμφαση στην Ήπειρο.

Την Καθαρά Δευτέρα στην κεντρική Στερεά θα έχουμε λίγη συννεφιά, ασθενείς γενικά ανέμους (3-4 μποφόρ) και ανοιξιάτικη θερμοκρασία. Μπορούμε να πούμε ότι φέτος είμαστε τυχεροί, καθώς από την Τρίτη και έπειτα φαίνεται να μας επηρεάζει κύμα κακοκαιρίας προερχόμενο από την Ιταλία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας (στο διάστημα 3-6 Μαρτίου).

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα ο καιρός το τρίημερο θα έχει ως εξής:

Με καλές καιρικές συνθήκες θα γίνει ο εορτασμός του τριημέρου στην κεντρική Στερεά, με αραιές νεφώσεις, δυτικούς ανέμους 3-4 μποφόρ και μέγιστη θερμοκρασία περίπου στους 18 βαθμούς.
 
Γενικά, το τριήμερο Σάββατο - Κυριακή - Κ.Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά) και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με έμφαση στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν Ν-ΝΔ 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
 

(Στον χάρτη βλέπουμε την προβλεπόμενη βροχόπτωση για την Κ. Δευτέρα. Τοπικές βροχές αναμένονται στη δυτική/βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, με έμφαση στην Ήπειρο).

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση