Προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό από το Δήμο Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 09:00 Προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό από το Δήμο Μακρακώμης

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 01/03/2020 στο Δημαρχείο του Δήμου Μακρακώμης, έκτακτη σύσκεψη για τη λήψη προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κοντογεώργος και Ανδρέας Παπασάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Ιατρός Χρήστος Τσελεπής,ο επίσης ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Κων/νος Κατσιμάνης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κουτσολέλος και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαρούλα Δεληκούρα.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής ενημέρωση από τους δύο Ιατρούς Χ. Τσελεπή και Κ. Κατσιμάνη και συζητήθηκαν από όλους τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης που πρέπει να ληφθούν. Ειδικότερα αποφασίσθηκαν τα εξής:

· Να τοποθετηθούν ενημερωτικές αφίσες σε όλα τα Δημοτικά, Δημοσιά Κτίρια, Σχολικές Μονάδες και Εκκλησίες του Δήμου.

· Ο Δήμος να βρίσκεται σε ετοιμότητα, και σε περίπτωση που παρουσιασθεί κάποιο κρούσμα σε Δημόσιο – Δημοτικό Κτήριο ή Σχολική Μονάδα να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση.

· Προτάθηκε στο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας να συμμετέχει και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης καθώς επίσης και το ΕΚΑΒ.

· Να αναρτώνται όλες οι επίσημες ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου προς ενημέρωση των Δημοτών.

· Να διανεμηθεί σε όλες τις Σχολικές Μονάδες και εκκλησίες έντυπο υλικό που αφορά την ενημέρωση για την πρόληψη.

· Να γίνει προμήθεια αντισηπτικών υγρών που θα τοποθετηθούν σε όλα τα Δημοτικά και Δημόσια κτίρια.

«Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην ανησυχούμε, ο πανικός δε βοηθά, η σωστή πρόληψη, η ενημέρωση και η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι σύμμαχός μας», σημειώνει ο κ. Χαντζής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση