Στην αγκαλιά του Θεού ο παπα-Άγγελος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 11:57 Στην αγκαλιά του Θεού ο παπα-Άγγελος

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αγγέλου Αγγελή, που εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών - Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Συμεών.

Ο παπα-Άγγελος ήταν από τους πιο σεβάσμιους και αγαπητούς κληρικούς της περιοχής μας. Επί 46 χρόνια ήταν εφημέριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας και αφιέρωσε όλο του το είναι στην κατασκευή και αποπεράτωση του μεγαλοπρεπούς Ναού της Αγίας Παρασκευής που κοσμεί την πόλη μας.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας:

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αναγγέλλει την εν Κυρίω κοίμηση του πολιού και σεβασμίου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αγγέλου Αγγελή, Συνταξιούχου Κληρικού, του επί 46 συναπτά έτη Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

          Ο μακαριστός π. Άγγελος έφυγε από την ζωή το πρωί της Κυριακής 1 Μαρτίου σε ηλικία 83 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στην πολυπληθή Ενορία της Αγίας Παρασκευής, εις την οποία διηκόνισε με πολύ αγάπη και θυσιαστική προσφορά επί 46 συναπτά έτη, αναλώνοντας εαυτόν στην κατασκευή και αποπεράτωση του μεγαλοπρεπούς Ναού της Αγίας, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της πόλεως.

          Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του έτους 1937 στην Φιλιαδώνα Δομοκού. Τέκνο του Νικολάου και της Δήμητρας Αγγελή, ευσεβών γονέων, οι οποίοι και τον ανέθρεψαν με πολύ πίστη, διδάσκοντάς του την αγάπη στον Θεό και στον άνθρωπο. Αξίες,  τις οποίες ο μακαριστός π. Άγγελος εκράτησε έως το τέλος της ζωής του και τις μεταλαμπάδευσε όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και σε ολόκληρο το ποίμνιο του,  οι οποίοι τον εσέβεντο πολύ  και τον υπεραγαπούσαν. 

          Από πολύ μικρός έδειξε το Θείο κάλεσμα του Κυρίου προς την Ιερωσύνη και εφοίτησε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο του Βόλου.

          Μετά την αποφοίτησή του ενυμφέυθη την επίσης ευσεβή και καλοκάγαθη πρεσβυτέρα του Αγιούλα Παπαευσταθίου, με την οποία δημιούργησαν μια ευτυχισμένη και ευλογημένη οικογένεια αποκτώντας 2 τέκνα, τον Νικόλαο και την Δήμητρα, καθώς και τον εγγονό τους Άγγελο, τον οποίο ο αείμνηστος π. Άγγελος αγαπούσε πολύ.

          Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού Παπαχρήστου, το έτος 1962 και ετοποθετήθη στην νεοσύστατη τότε Ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας, όπου υπηρέτησε με αυταπάρνηση, φόβο Θεού και αγάπη προς τους ανθρώπους,  46 ολόκληρα χρόνια.

          Παρά την συνταξιοδότηση του και ειδικά το τελευταίο διάστημα, σηκώνοντας αγογγύστως τον σταυρό της ασθενείας του ως αιμοκαθαρόμενος νεφροπαθής, η αγάπη του για την Θεία Λατρεία του έδινε δύναμη και συνεχώς ευρισκόταν στο Ναό αλλά και στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Μελιταίας, την οποία και αγαπούσε ιδιαιτέρως.

          Τον διέκριναν πολλά χαρίσματα. Κατείχε  ευσεβές χριστιανικό ήθος, ευγένεια, τιμιότητα, αγάπη,  βαθειά πίστη, ευθύτητα και παραδοσική Ελληνορθόδοξη Ιαερατική λεβεντιά.

          Δικαίως χαρακτηρίζεται ως κτίτωρ του Ναού, αφού ανάλωσε θυσιαστικά εαυτόν στην εκ βάθρων κατασκευή και ολοκλήρωση του Μεγαλοπρεπούς Ναού της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας, ένας Ναός πραγματικό κόσμημα για την πόλη της Λαμίας.

          Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αγγέλου Αγγελή θα ψαλλεί την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 12 : 00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

          Της Εξοδίου Ακολουθίας θα προηγηθεί το πρωί,  η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων δώρων ενώπιον του σκηνώματός του.

          Το σκήνωμά του ευρίσκεται από νωρίς το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό και εκτίθεται προς λαϊκό προσκύνημα. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί κατόπιν επιθυμίας του, στη γενέτειρά του, το χωριό Φιλαδώνα Δομοκού στον τάφο των γονέων του.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!     

Προσαρμοσμένη αναζήτηση