Συνάντηση Συμεών με στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 11:31 Συνάντηση Συμεών με στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Φθιώτιδας

Οι νέοι και οι νέες, τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης, συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών και μεταξύ άλλων συζήτησαν και για τις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Μητρόπολης:

"Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος Προκατασκηνωτική σύναξη με ορίζοντα τριετίας.

Χαρούμενα πρόσωπα, γεμάτα αισιοδοξία, όρεξη για διακονία και πολλά οράματα, στόλισαν το βράδυ του Σαββάτου της Τυρινής 29 Φεβρουαρίου, την ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού,  στη Λαμία.

Οι νέοι και οι νέες, τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ανταποκρίθηκαν με πολλή προθυμία στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών και προσήλθαν σ’ αυτή την γιορτή γνωριμίας και επικοινωνίας.

Είναι φοιτητές και φοιτήτριες ανωτάτων και ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως  της Πατρίδος μας, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως και μαθητές Λυκείου, οι οποίοι αγαπούν την Εκκλησία και αρέσκονται στην διακονιά του κατηχητικού και νεανικού έργου της Μητροπόλεως.

Αρχικά ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αντινίτσης και Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συνάντηση αυτή και καλωσόρισε όλα τα παιδιά. Προσεκάλεσε δε τον Σεβασμιώτατο να απευθύνει στους νέους και στις νέες πατρικούς και ωφέλιμους λόγους.

«Αγαπητά μου παιδιά εσείς αποτελείται  την ραχοκοκοκαλιά της λειτουργίας των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος, αλλά και του ποιμαντικού έργου νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας», τους είπες καλωσορίζοντάς τους ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε:

«Είστε οι πολύτιμοι συνεργάτες μας, οι άνθρωποι εκείνοι που μας βοηθούν ουσιαστικά και η σημερινή μας συνάντηση δεν έχει μόνο εόρτιο χαρακτήρα, αλλά και ουσιαστικό. Χαίρομαι πολύ που βρεθήκαμε σήμερα όλοι μαζί, για να γνωριστούμε καλύτερα, να ανταλλάξουμε απόψεις και να θέσουμε οράματα για ένα λαμπρό μέλλον στον τομέα της Νεότητος.

Η μεταξύ μας επικοινωνία και γενικά η επικοινωνία των ανθρώπων είναι γιορτή και χαρά και η υλική ευλογία που θα σας δοθεί απόψε δεν είναι η ανταμοιβή του κόπου σας, διότι τα έργα της διακονίας και της αγάπης δεν πληρώνονται, αλλά ένα μικρό ευχαριστώ της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία σας θεωρεί πραγματικά παιδιά της και θα είναι πάντοτε στο πλευρό σας.

Οι Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως μας, λειτουργούν ανελλιπώς από το 1961 μέχρι και σήμερα και μ’ ένα πρόχειρο υπολογισμό πέρασαν από εκεί πάνω από 30.000 παιδιά.

Όλοι αυτοί, αλλά κι εσείς που στελεχώνετε το έργο αυτό της Μητροπόλεως, διδάσκετε πολιτισμό, μαθαίνετε τι θα πει συνεργασία, ωραίος συναγωνισμός, τι θα πει ζούμε όλοι μαζί σε μια κοινωνία αγάπης, της αγάπης του Χριστού.

Ο κατεξοχήν σκοπός των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων είναι σκοπός δημιουργίας πολιτισμού, παιδαγωγικός και παιδευτικός σκοπός. Μπορούμε μαζί να αναπτύξουμε πολιτισμό και σ’ αυτό το έργο σας θέλω μπροστάρηδες, συνεργάτες και συμπαραστάτες.

Τα παιδιά έχουν ένα αισθητήριο να κατανοούν ποιος τα αγαπά πραγματικά και επιτυχία στο έργο μας θα έχουμε, μόνο αν διακονούμε τα παιδιά με αγάπη και θυσία.

Μέσα από την κατασκηνωτική ζωή θα πρέπει να στέλνουμε το μήνυμα της Εκκλησίας, το οποίο είναι μήνυμα πολιτισμού, αγάπης, συγχωρητικότητος, καλής και μαλακής καρδιάς, όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης».

Οι εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων χρειάζονται πλήρη αναβάθμιση, κτηριακή, αναβάθμιση εξωτερικών χώρων, των συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης και αναβάθμιση των χώρων αθλοπαιδιών και ο στόχος μας είναι άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες, ώστε κατά το δυνατόν φέτος το καλοκαίρι η κατασκήνωση να αλλάξει και να την χαρείτε όπως πρέπει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στα παιδιά τον άγιο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον νέο συνεργάτη του Γραφείου Νεότητος, Διευθυντή του Γραφείου Πρωτοσυγκελλίας και Υπεύθυνο Ποιμαντικής επιμορφώσεως της Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Μανώλη, καθώς και τους άλλους συνεργάτες κληρικούς της Μητροπόλεως, τους ήδη γνωστούς στα παιδιά.

Η όμορφη βραδιά κύλισε με ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των παιδιών και του Σεβασμιωτάτου, για το θέμα αφιέρωσης της φετινής Κατασκηνωτικής χρονιάς,  με κέρασμα και με διασκέδαση, μιας και τα παιδιά, προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου τραγούδησαν όμορφα άσματα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών πρότεινε στους εθελοντές της Κατασκήνωσης η φετινή κατασκηνωτική περίοδος να αφιερωθεί στα 2500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών που εορτάζουμε φέτος και με καίριο ερώτημα αν εμείς οι νέοι του σήμερα φυλάμε και κρατάμε Θερμοπύλες και ποιες είναι αυτές οι Θερμοπύλες σήμερα. Για την επόμενη χρονιά, το έτος 2021, πρότεινε η κατασκηνωτική περίοδος να έχει ως θέμα: «Το παιδί στην Επανάσταση του 1821», ενώ πρότεινε οι κατασκηνώσεις του 2022 να είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τέλος, όλα τα στελέχη Νεότητος έλαβαν από το χέρι του Σεβασμιωτάτου και μια χρηματική ευλογία, συνοδευόμενη από ευχές για καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ενώ πήδηξε προγραμματίστηκε η επόμενη προκατασκηνωτική σύναξη, με πιο διευρυμένη συμμετοχή, για την Παρασκευή της Διακαινησίμου το απόγευμα, στις 24 Απριλίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στο Παγκράτι Λαμίας."

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση