Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζουν τις δίωρες στάσεις εργασίας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 08:04 Συνεχίζουν τις δίωρες στάσεις εργασίας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι

Νέος γύρος κινητοποιήσεων για τους Δικαστικούς Υπαλλήλους πανελλαδικά μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους (Ο.Δ.Υ.Ε.).

Στις δίωρες στάσεις εργασίας που πραγματοποιούνται καθημερινά, συμμετέχει και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας.

Η αρχή έγινε την Τρίτη 3 Μαρτίου και για την τρέχουσα εβδομάδα θα ισχύσει το εξής:

Τετάρτη 4/3/2020, 09:00-11:00 π.μ

Πέμπτη 5/3 /2020, 09:00–11:00 πμ

 Παρασκευή 6/3/2020, 09:00-11:00 πμ

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα ΑΠΕΧΟΥΝ από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

«Η έναρξη των  αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, μετά την πολύχρονη ολιγωρία της πολιτείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικότερα αυτών των προβλημάτων είναι η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές (παλιά, ασυντήρητα και ανεπαρκή κτήρια, υποτυπώδης ή ανύπαρκτη μηχανοργάνωση, απουσία νέων τεχνολογιών στην απονομή της Δικαιοσύνης). Τα παραπάνω και πολλά άλλα προβλήματα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται στις Δικαστικές αίθουσες, με μακροχρόνιες αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων τους, που έχουν σαν συνέπεια απώλεια χρόνου και χρημάτων».

Θυμηθείτε τα αιτήματά τους ΕΔΩ.