Μητρόπολη Φθιώτιδος: Ξεκίνησαν οι Ιερατικές Συνάξεις στις Έδρες των Αρχιερατικών Περιφερειών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 09:08 Μητρόπολη Φθιώτιδος: Ξεκίνησαν οι Ιερατικές Συνάξεις στις Έδρες των Αρχιερατικών Περιφερειών

Από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησαν «με την Χάρη του Θεού» οι Ιερατικές Συνάξεις για τις 14 Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ειδικότερα αναφέρει: «Όπως ήδη είχε εξαγγείλει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατά το 1ο Ιερατικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας στις 16 Δεκεμβρίου του 2019, πριν το Άγιο Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν Ιερατικές Συνάξεις στις κατά τόπους έδρες των 14 Αρχιερατικών Περιφερειών της Μητροπόλεως, προκειμένου ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τρέχοντα θέματα ου αφορούν τις Ενορίες, αλλά και για άλλα θέματα επικαιρότητος. 

Η 1η Ιερατική Σύναξη της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λαμίας, πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

Μέσα σ’ ένα ζεστό και ιδιαίτερα οικογενειακό περιβάλλον ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς της πόλεως για αρκετές ώρες είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, για διάφορα θέματα, ποιμαντικού, διοικητικού, φιλανθρωπικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Ιερείς για την παρουσία τους και αρχικά τους ενημέρωσε για διάφορες δράσεις και προσεχή γεγονότα τα οποία θα λάβουν χώρα στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος προσεκάλεσε τους Ιερείς σε εποικοδομητικό διάλογο, κατά την διάρκεια του οποίου ωμίλησαν άπαντες, συζητώντας μετά του Σεβασμιωτάτου, θέματα που αφορούν εκείνους προσωπικά,  την οικογένειά τους και την Ενορία τους.

Όλους τους Ιερείς ο Σεβασμιώτατος τους άκουσε μετά μεγάλης προσοχής και επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα λεγόμενά τους.

Τέλος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη, τον Εφημέριο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημοσθένη Κουτρομάνο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την ζεστή και όμορφη φιλοξενία, καθώς και την προσφορά αλάδωτου κεράσματος και ευχήθηκε σε όλους τους Ιερείς Καλή και Ευλογημένη Μ. Τεσσαρακοστή και την από Θεού δύναμη στην υψηλή διακονία τους.

Τέλος σε όλους τους Ιερείς εδόθη φάκελος με έντυπο Ποιμαντικό υλικό».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι υπόλοιπες Αρχιερατικές Συνάξεις θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

2.    ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00 πμ.,  Β΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΡΟΔΙΤΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΣΤΑΣ.

3.    ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00 πμ.,  Γ΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΥΠΑΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΡΟΔΩΝΙΑ.

4.    ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00 πμ.,  Ε΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ.

5.    ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00 πμ.,  ΣΤ΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.

6.   ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00 πμ., Ζ΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΟΠΟΥΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΕΣΣΙΝΗΣ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΛΕΣΣΙΝΗΣ.

7.    ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00 πμ.,  Η΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΔΟΜΟΚΟΥ ΚΑΙ ΞΥΝΙΑΔΟΣ, ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΟΜΟΚΟΥ.

8.    ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00 πμ., Δ΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ.

9.    ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00 πμ., Θ΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΘΑΥΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΒΕΛΕΣΣΙΩΤΕΣ.

10.  ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00 πμ., Ι΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ.

11.   ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 9:00 πμ., ΙΑ΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ, ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ.

12.  ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 9:00 πμ., ΙΒ΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ, ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ.

13.  ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 9:00 πμ., ΙΓ΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΣΤΥΛΙΔΟΣ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΧΙΝΟΥ.

14.  ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 9:00 πμ., ΙΔ΄ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση