Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ολυμπιακή Φλόγα για το «Τόκυο 2020» περνάει από Θερμοπύλες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 07:52 Η Ολυμπιακή Φλόγα για το «Τόκυο 2020» περνάει από Θερμοπύλες!

Ο ιστορικός τόπος των Θερμοπυλών θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα, ιερό σύμβολο της αξίας του αθλητισμού και της συναδέλφωσης των λαών.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, η Ολυμπιακή Φλόγα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του "Tokyo 2020", θα περάσει από τις Θερμοπύλες.

Η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στον χώρο του μνημείου της μάχης των Θερμοπυλών, στη 1:00' το μεσημέρι της Κυριακής και σύμφωνα με πληροφορίες Λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες Ανθούλα Μυλωνάκη και Αποστόλης Αντωνόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αρχικό σχεδιασμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) η Λαμία και η Φθιώτιδα δεν ήταν μέσα στους σταθμούς της Ολυμπιακής Φλόγας στο ταξίδι, που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα.

Ωστόσο μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, οι ιστορικές Θερμοπύλες θα αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό της Ολυμπιακής Φλόγας του "Tokyo 2020".

Αναμφίβολα η στάση του ιερού συμβόλου, στον ιστορικό τόπο των Θερμοπυλών είναι ιδιαιτέρως σημαντική και καθοριστική για την όλη διοργάνωση.