Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελέας: Συγνώμη που η δικαιοσύνη άργησε…

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 08:35 Εισαγγελέας: Συγνώμη που η δικαιοσύνη άργησε…

Καταπέλτης η Εισαγγελέας και βαριές καμπάνες στον πα-τέρα(ς) που άφηνε την ανήλικη ΑμεΑ κόρη του στα χέρια ηλικιωμένων φίλων του…

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/3), το Κακουργιοδικείο Άμφισσας επιφύλαξε βαριές καμπάνες στους πρωταγωνιστές της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον περασμένο Μάιο με την αποκάλυψη υπόθεση ασέλγειας σε περιοχή της Λαμίας σε βάρος ανήλικης ΑμεΑ.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ο 54χρονος πατέρας της μικρής, υπό την ανοχή του οποίου το κορίτσι πήγαινε με έναν 60χρονο γείτονα, αλλά και με τον 61χρονο υπάλληλό του με τον οποίο μάλιστα το κορίτσι έλεγε ότι είχε αρραβωνιαστεί!

Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, με τον πρώτο κατηγορούμενο, να παραδέχεται ότι είχε πάει με το κορίτσι δύο φορές, ενώ αντίθετα ο δεύτερος άνδρας επέμενε στην αθωότητά του. Όσο για τον πατέρα, όπως παρατήρησε και η Εισαγγελέας έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την περιουσία του παρά για την κατάσταση όχι μόνο της κόρης του αλλά και για τα άλλα τέσσερα παιδιά του.

Στις καταθέσεις τους τα παιδιά περιέγραψαν εκτός από τις περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος της ανήλικης αδερφής τους που υπέπεσαν στην αντίληψή τους και για τις συνθήκες που βίωναν σε ένα σπίτι – στάβλο με ξύλο και απειλές από τον ίδιο τους τον πατέρα. Η καταγγελία άλλωστε για ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της μικρής υπήρχαν στα συρτάρια των «αρμόδιων» υπηρεσιών από το 2016!

Ενδεικτικά ακόμη με την τελική της μορφή η υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2018 και φτάσαμε Μάιο του 2019 για να απαγγελθούν κατηγορίες και να συλληφθούν οι τρεις άνδρες.

Συγνώμη...

Δεν είναι τυχαίο ότι η Εισαγγελική Λειτουργός, που ήταν καταπέλτης στην αγόρευσή της, ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά που η Δικαιοσύνη και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, άργησαν να τα προστατεύσουν.

Πραγματικά τόσο η συγνώμη, όσο και το μέγεθος της τιμωρίας των υπαιτίων, ήταν το ελάχιστο που μπορούσαν να ακούσουν αυτά τα βασανισμένα παιδιά.

Ειδικότερα οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι για το κακούργημα της κατάχρησης σε ασέλγειας ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση τιμωρήθηκαν με ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ ο πα-τέρας ως απλός συνεργός τιμωρήθηκε με έξι χρόνια κάθειρξη, χωρίς η έφεσή τους να έχει ανασταλτική δύναμη για κανέναν εκ των τριών. Μάλιστα όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

«Θεωρώ ότι το ΜΟΔ Άμφισσας απέδωσε δικαιοσύνη έστω και ετεροχρονισμένα για τα χαμένα χρόνια της οικογένειας…», λέει στο LamiaReport ο συνήγορος που υποστήριξε την κατηγορία για λογαριασμό των παιδιών, Γιώργος Ρεντίφης. «Οι ποινές είναι οι ανώτερες που προβλέπονται από τον νέο Ποινικό Κώδικα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Θεωρώ ότι ικανοποιήθηκε το περί δικαίου αίσθημα, ειδικά για τα παιδιά για τα όσα πέρασε η αδερφή τους».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 54χρονου Λαμιώτη Δημήτρης Κρούπης δήλωσε στο LamiaReport: «Επειδή εγράφησαν σε ΜΜΕ διάφορες ανακρίβειες για τον εντολέα μου, θα πρέπει κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι κατηγορούνταν για απλή συνέργεια στην πράξη της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη. Στο ΜΟΔ Άμφισσας, πράγματι δέχτηκε την παράλειψη αυτού στα πατρικά του καθήκοντα και για τη στάση του αυτή και για το λόγο αυτό του επέβαλλε τη μειωμένη ποινή των έξι ετών κάθειρξης. Αντίθετα στους αυτουργούς επέβαλλε την ποινή των 10 ετών στον καθένα. Αυτή είναι η αληθινή εικόνα του νομικού πλαισίου η οποία αφορούσε τον εντολέα μου».