Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 12:29 Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στο Διοικητήριο της ΠΕ Φθιώτιδας σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Κυρμανίδης και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας, Δήμαρχοι της Π.Ε Φθιώτιδας και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πολύζος Ζώης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες και αναπτύχθηκαν τα σχέδια δράσης για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω εκδήλωσης φυσικών καταστροφών.

Ειδικότερα αναλύθηκαν τα σχέδια που αφορούν:

1) Στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης / βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών , με την κωδική ονομασία “Εγκέλαδος”.

2) Στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης /βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, με την κωδική ονομασία ¨Δάρδανος”.

3) Στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης /βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση τεχνολογικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “Ηράκλειτος”.

4) Στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης /βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “Ιόλαος”.

«Μετά και την ψήφιση του νέου νόμου, η Πολιτική Προστασία έχει κυρίαρχη θέση, τόσο στην ατζέντα της κυβέρνησης, όσο και σε αυτή των Ο.Τ.Α Α’ και Β’ βαθμού, με ένα σύγχρονο πλαίσιο διοικητικών δομών, αρμοδιοτήτων και επιχειρησιακών δράσεων.

Υποχρέωση μας και στόχος μας είναι να εναρμονιστούμε άμεσα στις νέες δομές και να ορίσουμε το πλαίσιο συνεργασιών με τους Δήμους μας, ώστε να είμαστε έγκαιρα και αξιόπιστα αποτελεσματικοί.

Υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, σε ότι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, την υλικοτεχνική υποδομή και τους οικονομικούς πόρους, ώστε η Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να καταστεί αξιόμαχη και ικανή να ανταποκριθεί και να υπηρετήσει το νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας» δήλωσε με το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση