Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αλεξία έγινε 9 χρονών – Τα γενέθλια της στο κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 12:46 Η Αλεξία έγινε 9 χρονών – Τα γενέθλια της στο κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο

Η ομογένεια κοντά στη μικρή και την οικογένειά της από τις Θεσπιές Βοιωτίας…

Περίπου ένα χρόνο μετά το αιφνίδιο χτύπημα από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι της στις Θεσπιές Βοιωτίας, η μικρή Αλεξία γιορτάζει τα γενέθλιά της.

 Η ζωή της 9χρονης πλέον Αλεξίας και της οικογένειάς της άλλαξε για πάντα μετά το Πάσχα του 2019, όταν μια σφαίρα από μπαλωθιές που έριχνε 54χρονος στο διπλανό χωριό, πέτυχε την μικρή Αλεξία, η οποία έπαιζε με τα αδέλφια της στην αυλή του σπιτιού της.

Το κοριτσάκι βρίσκεται ακόμα σε κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο, χάρη στην τεράστια ανταπόκριση του κόσμου.

Μιλώντας στο infokids.gr, η μητέρα της Αλεξίας δήλωσαν για τον τιτάνιο αγώνα:

«Τα φετινά γενέθλια για την Αλεξία μας και για όλη την οικογένεια είναι διαφορετικά. Είμαστε οι δυο μας. Εκείνη και εγώ, στο δωμάτιο του κέντρου αποκατάστασης, εδώ στο Αμβούργο. Της ζήτησα να βάλει όλη τη δύναμή της και της υποσχέθηκα ότι από εδώ μέσα θα φύγει όρθια, το συντομότερο».

Κάθε φορά που σηκώνει το τηλέφωνο, η Νικολέτα Σαμαρτζή, η μητέρα της μικρής Αλεξίας, που τον περασμένο Απρίλιο τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, «λυγίζει». Εδώ και τέσσερις μήνες, βρίσκονται σε ειδικό θεραπευτήριο της Γερμανίας, όπου η 9χρονη κάνει τιτάνιο αγώνα για την αποκατάστασή της.

« Το πάρτι-έκπληξη έγινε μέσω βιντεοκλήσης. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ήταν ο πατέρας της και τα αδέλφια της, ο Κωνσταντίνος και η Μάγδα. Της τραγούδησαν για τα γενέθλιά της, έσβησε τα κεράκια της και τους χαμογέλασε. Η Αλεξία καταλαβαίνει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει», δήλωσε η μητέρα της.

«Πάθαμε σοκ. Είδαμε το παιδί μας αιμόφυρτο στο έδαφος και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί. Τα παιδιά ούρλιαζαν, η σύζυγός μου πήρε την Αλεξία στην αγκαλιά και άρχισε να τρέχει. Την βάλαμε στο αυτοκίνητο και την πήγαμε στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων. Ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» , δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού, Λουκάς Σαμαρτζής.

«Η Αλεξία έχει μικρή και σταθερή βελτίωση, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της. Σηκώνεται με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, δεν μιλάει και κινεί μόνο τη δεξιά της πλευρά. Η κόρη μου είναι δυνατή και θα τα καταφέρει. Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα κερδίσει τη μάχη», συμπλήρωσε.

Το δικαστήριο

Η δίκη δεν έχει οριστεί ακόμη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από 20 μέρες κλήθηκε από την ανακρίτρια Θήβας και έδωσε κατάθεση ο πατέρας της.

Το Πρωτοδικείο Θηβών έχει διατάξει τη δέσμευση της περιουσίας του 54χρονου, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο κ. Σαμαρτζής υποστηρίζει: «Δεν έχει ζητήσει ούτε μία συγγνώμη. Ούτε μέσω του δικηγόρου του. Περιμένουμε από το δικαστήριο να πράξει τα αυτονόητα. Το παιδί μας σώθηκε από θαύμα και δίνει σκληρή μάχη εδώ και δέκα μήνες. Μόνο ο Θεός ξέρει από πού αντλεί τη δύναμή της».

Αλληλεγγύη και στήριξη από την ομογένεια

Κάθε μέρα, Έλληνες ομογενείς που ζουν στο Αμβούργο, επισκέπτονται την Αλεξία και τη μητέρα της, προσπαθώντας να στηρίξουν με κάθε τρόπο την οικογένεια.

«Εγώ δε μιλάω γερμανικά. Εάν δεν ήταν οι ομογενείς, δε θα μπορούσα να συνεννοηθώ με τους γιατρούς. Οι άνθρωποι αυτοί μας βλέπουν σαν την οικογένειά τους. Τελειώνουν από την εργασία τους και έρχονται στο κέντρο μας επισκεφθούν. Μας κάνουν παρέα, μας προσφέρουν ότι χρειαζόμαστε. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας», δήλωσε η Νικολέτα Σαμαρτζή.

Η θεραπεία της Αλεξίας κόστισε 90.000 ευρώ για πέντε μήνες. Η νοσηλεία της όμως πρέπει να παραταθεί. Οι ομογενείς έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια μέσω Facebook να συγκεντρώσουν άλλες 20.000 ευρώ που απαιτούνται για να παραμείνει η 9χρονη τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου.

Πηγή: mononews.gr