ΚΕΔΕ προς Δημάρχους: Απολυμάνσεις σχολείων μόνο εκεί που υπάρχουν κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 07:55 ΚΕΔΕ προς Δημάρχους: Απολυμάνσεις σχολείων μόνο εκεί που υπάρχουν κρούσματα

"Ψυχραιμία για τον κορονοϊό..."

Επιστολή προς τους συναδέλφους του Δημάρχους έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφορικά με το νέο κορονοϊό και τις πιέσεις που δέχονται οι Δήμοι ως υπεύθυνοι για τα σχολικά συγκροτήματα ώστε να προβούν προληπτικά σε απολύμανση.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Τρικάλων προτρέπει τους Δημάρχους σε ψυχραιμία και συνεργασία με όλους τους φορείς (ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, Υπ. Παιδείας), για την περαιτέρω στάση τους.

Αναφορικά με το θέμα της απολύμανσης των σχολικών συγκροτημάτων ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει, πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ επίσημα η απολύμανση των σχολείων δεν είναι απαραίτητη και δεν προβλέπεται, αν δεν έχει παρατηρηθεί κρούσμα σε μαθητές ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.

«Αν παρόλα αυτά, για λόγους καθησυχασμού των μαθητών και γονέων αυτό κρίνεται απαραίτητο, παράκληση να μην γίνεται σε εργάσιμες ημέρες προκειμένου να μην χάνονται χρήσιμες και κρίσιμες ώρες διδασκαλίας», προσθέτει ο κ. Παπαστεργίου και τονίζει: «Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα δώσει τις κατάλληλες εντολές για κλείσιμο των σχολείων, όπου και όποτε αυτό είναι αναγκαίο…».

Υπενθυμίζουμε τέλος και τον τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΔΥ που μπορείτε να καλείτε για κάθε συμβάν, το 1135.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση