Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν μονάχοι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 10:37 Λαμία: Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν μονάχοι

Ο Δήμος Λαμιέων δεν άφησε στα αζήτητα πρώην κρατούμενο των Φυλακών Δομοκού…

Μία ανθρώπινη τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε στη Λαμία τις προηγούμενες ημέρες με έναν νέο άνθρωπο 53 ετών να φεύγει μόνος του από τη ζωή από καρδιακή ανακοπή.

Επρόκειτο για πρώην κρατούμενο των Φυλακών Δομοκού, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν λίγο καιρό για σοβαρούς λόγους υγείας. Παρά το γεγονός ότι η καταγωγή του ήταν από τη Σύρο και διέμενε στη Σαντορίνη, ερχόταν στη Λαμία για τις ιατρικές πράξεις αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο ρινοφάρυγγα.

Η μοίρα του επιφύλαξε όμως ένα ακόμη άσχημο παιχνίδι και ενώ βρισκόταν στη Λαμία υπέστη ανακοπή και άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Φθιωτικής πρωτεύουσας.

Από την έρευνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι ήταν ολομόναχος στη ζωή, καθώς είχαν φύγει όλοι οι δικοί του άνθρωποι. Επιπλέον δεν είχε καμία απολύτως περιουσία. Τρεις ίσως και περισσότερες ημέρες έμεινε στα αζήτητα εωσότου βρεθεί Γραφείο Τελετών να αναλάβει να κάνει δωρεάν την κηδεία.

Ομοίως, ο Δήμος μέσω του εντεταλμένου συμβούλου του Κώστα Κερπινιώτη διέθεσε χώρο που υπάρχει στο Δημοτικό Κοιμητήριο για τέτοιες περιπτώσεις απόρων συνανθρώπων μας. Ο κ. Κερπινιώτης μαζί με τον παπά-Ανδρέα Κόλλια από την ενορία του Μοσχοχωρίου και τον ψάλτη Κώστα Μπαρτζώκα θα ήταν και οι μοναδικοί που θα τον συνόδευαν στην τελευταία του κατοικία το μεσημέρι της Κυριακής (8/3), όταν συμπολίτες μας από μνημόσυνο που τελούνταν λίγο νωρίτερα στην Ξηριώτισσα ζήτησαν να παραβρεθούν κι εκείνοι στην εξόδιο ακολουθία.

Πράγματι ήταν συγκινητικό και αποδεικνύει ότι σε αυτόν τον τόπο, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις μεγάλες λύπες, κανείς δεν είναι μόνος του…