ΕΠΣΦ: Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες του Σαββατοκύριακου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 12:33 ΕΠΣΦ: Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες του Σαββατοκύριακου

Αναβολή στους αγώνες Υποδομής και οδηγίες για τον κορονοϊό…

Το μέτρο της απαγόρευσης προσέλευσης φιλάθλων για την παρακολούθηση αθλητικών δραστηριοτήτων, θα εφαρμόσει από αυτό το Σαββατοκύριακο η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό της «έως 22/3/2020 όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες της Ένωσής μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές για προληπτικούς λόγους Δημόσιας Υγείας. Παρακαλούμε για την εφαρμογή της, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Επιπλέον η διοργανώτρια των τοπικών πρωταθλημάτων ενημερώνει ότι μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, αποφάσισε την αναβολή όλων των αγώνων των πρωταθλημάτων υποδομής ευθύνης της για δύο (2) εβδομάδες.

Επίσης από την ΕΠΟ τους ανακοινώθηκε η αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα για την Β’ Φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Κ-14 μεταξύ των ομάδων ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ στις 28/03/2020 και τον ορισμό του στις 1 ή 4/4/2020.

Τέλος από την Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΣΦ (Ε. Ασημωτός, Υφαντής, Γκούζιας), ανακοινώθηκαν μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό στους αγωνιστικούς χώρους:

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο κορονοϊός Covid-19 προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου, προκαλώντας από ήπια συμπτώματα έως και πνευμονία.

Μπορεί να μεταδοθεί από το ένα άτομο σε άλλο, μέσω σταγονιδίων σιέλου και βλέννης κατά τον βήχα και το φτάρνισμα, όπως και με τη χειραψία και την από κοινού κατανάλωση φαγητού ή ποτού. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κοροναϊός μπορεί να μεταδοθεί από μαλακές επιφάνειες, όπως τα ρούχα, αλλά είναι πιθανό να μεταδίδεται μέσω σκληρών επιφανειών που τις ακουμπάμε συχνά, όπως πόμολα πόρτας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η επιβίωση των ιϊκών σωματιδίων στις σκληρές επιφάνειες δεν ξεπερνά τις μερικές ώρες.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Λόγω της στενής επαφής ποδοσφαιριστών, προπονητών και διαιτητών στους αγωνιστικούς χώρους, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού, συνίστανται τα εξής:

• κάθε αναφορά ποδοσφαιριστή για συμπτώματα, όπως βήχας, πυρετός, συνάχι, να αντιμετωπίζεται από το ιατρικό επιτελείο των ομάδων με προσοχή και σοβαρότητα

• να αποφεύγεται η χρήση φαγητού ή νερού/ισοτονικών ποτών από κοινόχρηστα σκεύη, τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, όσο και στους αγώνες

• να αποφεύγονται οι χειραψίες μεταξύ προπονητών, αθλητών και διαιτητών

• να υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά διαλύματα για τα χέρια, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στο σάκο του ιατρικού εξοπλισμού κατά την διάρκεια των αγώνων και των προπονήσεων

• σε περίπτωση που ποδοσφαιριστής, μέλος του προπονητικού τημ ή διαιτητής χρειαστεί να βήξει ή να φταρνιστεί, να το κάνει στο εσωτερικό του αγκώνα του και αν χρησιμοποιήσει χαρτομάντιλο να το απορρίψει προσεκτικά σε κάδο απορριμμάτων

• να γίνεται οπωσδήποτε πλύσιμο των χεριών, μετά τη χρήση τουαλέτας

• να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν το φτύσιμο στο έδαφος του αγωνιστικού χώρου

• να γίνεται καλός αερισμός των αποδυτηρίων και καθημερινή απολύμανση των σκληρών κοινόχρηστων επιφανειών, όπως τα πόμολα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση