«Καλό Πάσχα» για τη λειτουργία των σχολείων....

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 16:52 «Καλό Πάσχα» για τη λειτουργία των σχολείων....

Πολύ δύσκολα θα ανοίξουν πριν τις 27 Απριλίου…

Με την ανακοίνωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία θα περιγράφονται τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, σηματοδοτείται μια περίοδος όπου η κοινωνία μας σε εθνικό επίπεδο θα μπει σε μια διαφορετικότητα με γνώμονα το καλό της δημόσιας υγείας.

Βασικό μέτρο το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων, μέρη όπου συγχρωτίζονται νέοι άνθρωποι και παιδιά που δύναται να αποτελέσουν τους βασικούς φορείς μετάδοσης του ιού. Για αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με την ανακοίνωση των μέτρων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και όσον αφορά τα σχολεία, ακούστηκε η έκφραση «καλό Πάσχα».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μετά τη λήξη της «υποχρεωτικής καραντίνας» των 14 ημερών, θα απομένουν δύο εβδομάδες ή 12 σχολικές ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να μαντέψει πως θα εξελιχθεί ο ιός. Για αυτό και η πρόβλεψη για τις υποχρεωτικές άδειες των γονιών που θα πρέπει να βρουν τρόπους να φυλάξουν τα ανήλικα παιδιά – μαθητές, είναι ως τις 10 Απριλίου ημέρα Παρασκευή, τελευταία ημέρα πριν τις πασχαλινές διακοπές. Εννοείται ότι στην Κυβέρνηση όφειλαν να κοιτάξουν δύο εβδομάδες μπροστά (ή αν θέλετε δύο ακόμη εβδομάδες πίσω) προκειμένου να δοθούν λύσεις σε εργαζόμενους γονείς.

Αυτό αποκαλύπτει εν μέρει ότι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον ιό σε μια περίοδο με λιγότερες άλλες ασθένειες, αλλά και πιο κατάλληλα προετοιμασμένο το σύστημα υγείας, τα σχολεία πιθανότατα να μείνουν κλειστά μέχρι το Πάσχα.

Ευχή όλων μας τα νέα μέτρα να φρενάρουν πράγματι τη διάδοση του ιού και ως χώρα να τον περάσουμε όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα. Όσο για τα σχολεία, η επόμενη συζήτηση, αύριο, θα πρέπει να είναι οι εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης της γνώσης μέσω της τεχνολογίας προκειμένου οι μαθητές – ειδικά της Γ’ Λυκείου – να μείνουν ζεστοί για τις τελικές εξετάσεις.

Δείτε και ένα σχετικό ρεπορτάζ από το euronews:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση